ΕΛΛΑΔΑ

Πολυτεχνείο: εισαγγελική άδεια για επέμβαση στο ΕΜΠ υπό προϋποθέσεις

Πολυτεχνείο: εισαγγελική άδεια για επέμβαση στο ΕΜΠ υπό προϋποθέσεις
EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Σε διαρκή επικοινωνία με τις εισαγγελικές αρχές καθώς και την πρυτανεία του Πολυτεχνείου βρίσκεται σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ η ηγεσία της αστυνομίας έτσι ώστε να αποφασιστεί πώς θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση μέσα στο ΕΜΠ όπου έχουν ταμπουρωθεί ταραξίες.

O προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος έχει δώσει άδεια στην ΕΛ.ΑΣ για επέμβαση στο Πολυτεχνείο υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν διαπραχθεί κακουργηματικές πράξεις. Επί του παρόντος, οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. δεν έχουν τέτοια εντολή ούτε και η Πρυτανεία έχει ζητήσει κάτι τέτοιο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία τα γεγονότα έχουν ως εξής:

Το απόγευμα ο πρύτανης του Πολυτεχνείου απέστειλε έγγραφο στον εισαγγελέα πρωτοδικών αναφέροντας τις πληροφορίες που είχε από τον φύλακα.

Το έγγραφο του πρύτανη απεστάλη ενώ η πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου είχε ήδη ξεκινήσει. Στην αστυνομία έφτασε στις 8 το βράδυ. Σε αυτό δεν γινόταν η οποιαδήποτε αναφορά σε ζημιές και βανδαλισμούς.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η κατάληψη του κτιρίου Γκίνη είχε ήδη ανακοινωθεί σε σάιτ του αντιεξουσιαστικού χώρου από τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Ο εισαγγελέας ο οποίος παρέλαβε το έγγραφο το απέστειλε με την σειρά του στην αστυνομία, ζητώντας να ενημερωθεί για τις συνθήκες που επικρατούσαν.

Όπως έλεγε στο CNN Greece υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ « η αστυνομία μπορεί να έχει σαφή εικόνα για την κατάσταση και τις συνθήκες οι οποίες επικρατούν έξω από το Πολυτεχνείο, όμως είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να γνωρίζει τι ακριβώς γίνεται μέσα. Αν δηλαδή οι καταληψίες έχουν προβεί σε φθορές και ζημιές».

Από το κέντρο επιχειρήσεων της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης δόθηκε εντολή να εμποδιστούν όσοι επιστρέφοντας από την πορεία θα προσπαθούσαν να μπουν στο Πολυτεχνείο και να ενωθούν με τους καταληψίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης βρίσκονταν περίπου 70 καταληψίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ