Ηλεία: Διασωληνώθηκε 8χρονος μετά από βουτιά στη θάλασσα - Συγκινεί ο γιατρός που τον επανέφερε
Ένα παιδί οκτώ ετών κινδύνεψε να πνιγεί στην παραλία της Μαραθιάς στην Ηλεία και πλέον βρίσκεται διασωληνωμένο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο, όπου μεταφέρθηκε από το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, λόγω της σοβαρής κατάστασής του.
Κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, το παιδί φέρεται να κατάπιε μεγάλη ποσότητα νερού και παρουσίασε σοβαρή εικόνα. Άμεσα ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, ασθενοφόρο του οποίου έφτασε στο σημείο και παρέλαβε τον 8χρονο, μεταφέροντάς τον στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας.
Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα tempo24.news οι γιατροί έδωσαν μάχη για να σταθεροποιήσουν την κατάστασή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, από το στομάχι του απομακρύνθηκε μεγάλη ποσότητα νερού.
Συγκινεί ο γιατρός: «Σε ευχαριστώ Θεέ μου»
Συγκλονιστική είναι η περιγραφή του γιατρού του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, Βαγγέλη Δημητρόπουλου, ο οποίος συμμετείχε στην προσπάθεια αντιμετώπισης του περιστατικού.
Σε ανάρτησή του, περιγράφει τις δραματικές στιγμές που έζησε, αλλά και τη συγκίνηση όταν το παιδί άρχισε να ανταποκρίνεται:
«Όταν βλέπεις ένα παιδί μπλε, άσφυγμο, με το κορμάκι του παγωμένο και την κοιλιά τούμπανο, συνέπεια πνιγμού, το μόνο που σκέφτεσαι είναι να ζήσει! Έκανα ό,τι μπορούσα, έκανα ό,τι έπρεπε!»
Όπως αναφέρει ο ίδιος, η κατάσταση του παιδιού άρχισε να βελτιώνεται μετά την προσπάθεια των γιατρών.
«Το παιδί άλλαξε χρώμα, άρχισε να κλαίει, απέκτησε πίεση, σφυγμό, τα ματάκια του ανοιγόκλειναν… Πόσο δικαίωση για έναν γιατρό ο αγώνας του, η προσπάθειά του να έχει επιτυχία!!!»
Κλείνοντας την ανάρτησή του, ο γιατρός εξέφρασε την ανακούφιση και τη βαθιά συγκίνησή του:
«Ήθελε ο Θεός να ζήσει και θα ζήσει… Μπορώ να αράξω πλέον ήρεμος σε μια γωνιά να κλάψω, να ανάψω ένα τσιγάρο, να χαλαρώσω… Σ’ ευχαριστώ Θεέ μου!!!»
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τραγωδία στη Βέροια: Τι συνέβη και η 18χρονη πνίγηκε στα νερά του καταρράκτη - Τι εξετάζουν οι Αρχές
Ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας καλεί τον Τραμπ να τερματίσει τον «ανεύθυνο» πόλεμο με το Ιράν
22:20
Ουκρανία: Ανώτερος αξιωματούχος δήλωσε ότι αναμένει σύντομα «τεχνικές συνομιλίες» για τον πόλεμο
22:08
Κάλεσμα Ερντογάν στις μουσουλμανικές χώρες κατά του Ισραήλ - Θέλει να αποσταθεροποιήσει την περιοχή
21:56
Μαγευτικές εικόνες από την Πανσέληνο του Αυγούστου - Εντυπωσίασε το φαινόμενο της μερικής έκλειψης
21:44