Ο Κ.Παπαζάχος για τον σεισμό στο Κιλκίς: Η σεισμική ακολουθία μπορεί να κρατήσει εβδομάδες
«Φυσιολογική» χαρακτήρισε την σεισμική ακολουθία που επικρατεί στο Κιλκίς ο καθηγητής Γεωφυσικής του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος, έπειτα από τον σεισμό των 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα.
«Μιλάμε για μια περιοχή, όπου από τις 10 Νοεμβρίου βρίσκεται σε εξέλιξη μια σεισμική ακολουθία. Εδώ και 8 ημέρες άλλοι σεισμοί γίνονται αισθητοί και άλλοι όχι στην συγκεκριμένη περιοχή. Θα ήταν έκπληξη να μην υπάρχουν μετασεισμοί» ανέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο κ. Παπαζάχος.
«Το φαινόμενο αυτό μπορεί να κρατήσει μέρες, αλλά και εβδομάδες. Μπορεί να γίνει και άλλος αντίστοιχος σεισμός 3, 4 ή και 4,5 Ρίχτερ. Αυτό θεωρείται φυσιολογικό. Ωστόσο η περιοχή δεν είναι γνωστή για μεγάλα ρήγματα. Θεωρώ ότι η κατάσταση σύντομα θα εκτονωθεί ομαλά» τόνισε.
Διαβάστε επίσης:
Νεκρό δίχρονο κορίτσι στον Αμαζόνιο από επίθεση πιράνχας
21:20
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ: Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους εξετάζουν οι αγρότες - Νέα πανελλαδική σύσκεψη την Κυριακή
21:14
Η Κινα καταδικάζει τον αποκλεισμό της Βενεζουέλας από τις ΗΠΑ, αλλά επωφελείται απο την κατάσταση
21:09
Συνελήφθη ο Άρης Μουγκοπέτρος για ενδοοικογενειακή απειλή, μετά από μήνυση της συζύγου του
21:04