Νέα κατάθεση στην Ασφάλεια δίνουν οι γιατροί του ιατρείου όπου έπαθε ανακοπή ο Γιώργος Μαζωνάκης
Στην Ασφάλεια Κυψέλης για νέα κατέθεση κλήθηκε το ζευγάρι των γιατρών του ιατρείου όπου έπαθε ανακοπή ο Γιώργος Μαζωνάκης.
Νωρίτερα λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι της Πέμπτης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες των Αρχών στο ιατρείο και ήδη οι αξιωματικοί του ελληνικού FBI, έχουν συγκεντρώσει αρκετό υλικό, τουλάχιστον τέσσερις φακέλους με αρχεία και σακούλες με υλικό.
Το υλικό ήταν τοποθετημένο σε μπλε σακούλες με την ένδειξη «evidence», φορτώθηκε σε όχημα της υπηρεσίας και αποχώρησε από το σημείο.
Από το πρωί βρίσκονται εξάλλου στο χώρο ο εισαγγελικός λειτουργός και οι αξιωματικοί του FBI, καθώς και κλιμάκιο του ιατρικού συλλόγου. Οι έρευνες εστιάζουν στα αρχεία και τα πρακτικά της επιχείρησης και τις ιατρικές πράξεις που φαίνεται να έχουν γίνει στο συγκεκριμένο ιατρείο.
Η έρευνα των Αρχών βρίσκεται σε εξέλιξη για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη.

Η γιατρός που φέρεται να έκανε την πλασμαφαίρεση στον Γιώργο Μαζωνάκη
CNN Greece / Νίκος ΡαζήςΦυσικά τα πιο σοβαρά στοιχεία και απαντήσεις αναμένεται να προκύψουν από τη νεκροψία - νεκροτομή που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (11/9), ενώ οι
εργαστηριακές έρευνες αναμένεται να πάρουν κάποιες μέρες ακόμη για να βγουν αποτελέσματα.
Αναβλήθηκε για αύριο η νεκροψία
Μικρή αναβολή παίρνει η διαδικασία της νεκροψίας-νεκροτομής στη σορό του Γιώργου Μαζωνάκη, η οποία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.
Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός του Star, που επικαλείται πληροφορίες από τον έναν εκ των δύο ιατροδικαστών που έχουν αναλάβει τη διαδικασία, η νεκροψία-νεκροτομή παίρνει αναβολή μίας ημέρας, καθώς η οικογένεια του Γιώργου Μαζωνάκη τηλεφώνησε στο νεκροτομείο, ζητώντας να μπει τεχνικός σύμβουλος, ώστε να παρακολουθήσει τη διαδικασία.
Η διαδικασία αναμένεται να διενεργηθεί αύριο Παρασκευή (11/09) το πρωί και μέχρι το μεσημέρι να έχει ολοκληρωθεί.
Βρέθηκαν δύο μηχανήματα πλασμαφαίρεσης
Και ενώ οι έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας Γιώργος Πατούλης, τονίζει στο CNN Greece, ότι μέσα στο ιατρείο εντοπίστηκαν κατά την πρωινή αυτοψία δύο μηχανήματα πλασμαφαίρεσης.
Σύμφωνα με τον Γιώργο Πατούλη, για ένα εκ των δύο μηχανημάτων, ο γιατρός είχε καταθέσει στον ΙΣΑ αίτημα τον Ιούλιο του 2026, ζητώντας άδεια λειτουργείας του μηχανήματος «ως παράρτημα οζονοθεραπείας».
Την ίδια ώρα, αποκαλύπτει ότι η γιατρός – συνεργάτης του παθολόγου καταγράφεται στα αρχεία του ΙΣΑ, ως ανευ ειδικότητας.
«Οποιαδήποτε άλλη αλλαγή, ή μεταβολή θα έπρεπε να είχε δηλωθεί στον Ιατρικό Σύλλογο Αθήνας», αναφέρει ο κ. Πατούλης.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γιώργος Μαζωνάκης: Στοιχεία σε φακέλους και σακούλες κατέσχεσαν οι Αρχές από το ιατρείο στο Κολωνάκι
Αναβλήθηκε για αύριο η νεκροψία στη σορό του Γιώργου Μαζωνάκη - Τεχνικό σύμβουλο ορίζει η οικογένεια
Πατούλης στο CNN Greece: Παράτυπη η λειτουργία του ιατρείου, βρέθηκαν δύο μηχανήματα πλασμαφαίρεσης
Γιώργος Μαζωνάκης: Υλικό από τις κάμερες και πόρισμα της επιτροπής γιατρών «καίνε» τους δύο γιατρούς
18:55
Politico: Οι ΗΠΑ πιέζουν τη συμμαχία στο ΝΑΤΟ να «γυρίσει την πλάτη» στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο
18:35
Κατεβάζει ρολά το Δημοτικό Σχολείο Γαύδου: Δεν υπάρχουν μαθητές για να καθίσουν στα θρανία
18:25
Συντάξεις Οκτωβρίου: Πότε καταβάλλονται ανά Ταμείο - Ξεκινούν από 25 Σεπτεμβρίου
18:16