Δράμα: Χειροπέδες σε 59χρονο για δασική πυρκαγιά - Εκδηλώθηκε από πυρακτωμένα κάρβουνα
Στη σύλληψη ενός 59χρονου άνδρα που φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά στον Πλατανιά Δράμας προχώρησε η πυροσβεστική.
Σύμφωνα με τα στοιχεία η φωτιά που ξέσπασε χθες στον Πλατανιά προκλήθηκε από υπολείμματα πυρακτωμένων κάρβουνων που βρίσκονταν σε αύλειο χώρο ποιμνιοστάσιου.
Όπως αναφέρεται από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στη θέση «Χιονοβούνι», στην περιοχή της Πλατανιάς του Δήμου Παρανεστίου, και γρήγορα επεκτάθηκε σε μικτό δάσος με κέδρα, πλατύφυλλα, πουρνάρια και ξηρά χόρτα. Από τις φλόγες κάηκε συνολική έκταση περίπου 20 στρεμμάτων.
Για την υπόθεση κινητοποιήθηκαν άμεσα τα Ανακριτικά Τμήματα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) του Πυροσβεστικού Σώματος.
Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του 59χρονου, ενώ εις βάρος του επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο ύψους 2.300 ευρώ.
Ελβετία: Πέντε νεκροί και 40 τραυματίες από ανατροπή λεωφορείου με Ολλανδούς τουρίστες
12:08
Γιώργος Μαζωνάκης: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή - Απροσδιόριστη η αιτία θανάτου
11:54
Θεσσαλονίκη: 30χρονος κατηγορείται για εκδικητική πορνογραφία και εξύβριση σε βάρος ανήλικης
11:45
Πέθανε σε ηλικία 78 ετών η Έμα Μπονίνο, η Ιταλίδα πρώην επίτροπος και ακτιβίστρια
11:40