ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση εναντίον του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή (vid & pics)

Επίθεση εναντίον του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή (vid & pics)

Μία ομάδα περίπου 30 ατόμων επιτέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργο Γερμενή, ο οποίος βρισκόταν σε καφέ της περιοχής του Αμαρουσίου.

Κατά την επίθεση, ο βουλευτής τραυματίστηκε στο κεφάλι από ισχυρό χτύπημα με λοστό και διεκομίσθη στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός για τις πρώτες βοήθειες. Εκεί εξετάστηκε από τους γιατρούς και αποχώρησε λίγη ώρα αργότερα.

Όπως ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας, φαρμακοποιός στο εμπορικό κέντρο του Αμαρουσίου που βρίσκεται απέναντι από το σημείο της επίθεσης, η ομάδα επιτέθηκε στο βουλευτή και την παρέα του με σπρέι πιπεριού, τους ακινητοποίησε και στη συνέχεια χτύπησαν τον βουλευτή με σιδηρολοστό στο κεφάλι.

Ο βουλευτής συνοδευόταν από έναν φίλο του αστυνομικό, ο οποίος ανήκει στη φρουρά άλλου βουλευτή του ίδιου κόμματος, και την σύζυγό του. Ο αστυνομικός την ώρα που δέχτηκαν την επίθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, έβγαλε το υπηρεσιακό περίστροφο και πυροβόλησε στον αέρα.

«Δέχτηκα επίθεση από ομάδα 30 παρακρατικών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι μου επιτέθηκαν κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στα βόρεια προάστια. Οι προθέσεις αυτής της συμμορίας ήταν ξεκάθαρα δολοφονικές», δήλωσε ο Γερμενής λίγη ώρα μετά την επίθεση.

Στην περιοχή του Αμαρουσίου έσπευσαν αμέσως αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να εντοπίσουν τους δράστες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ