ΕΛΛΑΔΑ

Ο Κουφοντίνας προς Γιωτόπουλο: «Θλίψη και αηδία»

Ο Κουφοντίνας προς Γιωτόπουλο: «Θλίψη και αηδία»
Eurokinissi

Στα σενάρια, όπως τα χαρακτηρίζει, της επιστολής του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου περί ασύλληπτου πυρήνα της «17 Νοέμβρη» απαντά ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Αρνούμενος να προφέρει ακόμα και το επίθετο του συγκατηγορούμενου του, καθώς καθ’ όλη τη διάρκεια της συνέντευξή του στην εφημερίδα «Documento», τον αποκαλεί «κύριο Γ.», ο Δημήτρης Κουφοντίνας κατηγορεί ευθέως τον Αλ. Γιωτόπουλο για ανηθικότητα.

«Ήξερε καλά τι έκανε ο κύριος Γ. όταν κατασκεύαζε αυτά τα μυθεύματα» υποστηρίζει ο Δημήτρης Κουφοντίνας αναφερόμενος στη νέα έρευνα για την υπόθεση της 17Ν που άρχισε έπειτα από την επιστολή Γιωτόπουλου.

«Τι να πω; Θλίψη και αηδία προκαλεί. Είχε δίκιο εκείνος ο παλιός κομμουνιστής που έλεγε ότι ο κατήφορος δεν έχει πάτο», λέει χαρακτηριστικά ο Κουφοντίνας και προσθέτει:

Ποιος ξέρει τι άλλο θα επινοήσει. Σενάρια, που ταυτίζονται με τις τερατουργίες που εξέβραζαν οι οχετοί από τα υπόγεια των δυσωδών υπηρεσιών. Αλλά σύμφωνα με την ηθική του κυρίου Γ., αν τυχόν υπήρχαν στα σπίτια της οργάνωσης στοιχεία για αυτούς τους φανταστικούς και μυστηριώδεις "οκτώ", αυτοί θα έπρεπε να συλληφθούν γιατί έτσι θα αδυνάτιζαν οι κατηγορίες εναντίον του. Ανατριχιαστικό. Είναι η ηθική "κρεμάστε τον αδελφό μου γιατί ζαλίζομαι" .

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας σχολιάζει και την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα:

«Φέρνει «μεταρρυθμίσεις» που θα πει μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, ομαδικές απολύσεις κλπ. Έρχεται να πουλήσει αεροπλάνα, να βάλει πιο βαθιά τη χώρα στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, να βάλει ταφόπλακα στο Κυπριακό. Ναι, πραγματικά, κάποιοι θυμήθηκαν όψιμα το «οι Αμερικανοί είναι φίλοι μας» και απαγορεύουν διαδηλώσεις εναντίον τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ