ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Καλοκαίρι με 32άρια το Σαββατοκύριακο - Ψυχρή εισβολή φέρνει βροχές την επόμενη εβδομάδα

Καιρός: Καλοκαίρι με 32άρια το Σαββατοκύριακο - Ψυχρή εισβολή φέρνει βροχές την επόμενη εβδομάδα
INTIME NEWS

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, καθώς ψυχρή εισβολή φέρνει «βουτιά» της θερμοκρασίας και βροχές. Μάλιστα, η επικείμενη αλλαγή αναμένεται να σηματοδοτήσει το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου και την αρχή πιο φθινοπωρινών συνθηκών.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη, η αλλαγή του καιρού θα ξεκινήσει στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Μέχρι και την προσεχή Κυριακή (20/09), ο καιρός θα είναι καλοκαιρινός, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει και πάλι από αύριο.

Πιο αναλυτικά, όπως προβλέπει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, το Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος θα φτάσει έως και τους 32 βαθμούς Κελσίου, με θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της βόρειας Αφρικής, ωστόσο βοριάδες θα συνεχίσουν να πνέουν με ισχυρές εντάσεις στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο.

Παράλληλα, αναμένεται τοπική αστάθεια στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας κατά τις απογευματινές ώρες, ενώ υπάρχει και πιθανότητα βροχών στο Ιόνιο.

Ψυχρή εισβολή την επόμενη εβδομάδα

Σε ότι αφορά τη νέα εβδομάδα, ξεκινά με ήπιες καιρικές συνθήκες, αλλά στα μέσα της αναμένεται κάθοδος πιο ψυχρών αέριων μαζών από την ανατολική Ευρώπη.

Πρόκειται για αλλαγή που θα οδηγήσει σε σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, με τις τιμές του υδραργύρου να πέφτουν κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Η ψυχρή αυτή εισβολή αναμένεται να επηρεάσει και με βροχές τα βόρεια και ανατολικά τμήματα της χώρας.