ΕΛΛΑΔΑ

Βενιζέλος-Μητσοτάκης-Θεοδωράκης σε κοινό πάνελ – Ενοχλημένη η Χαρ. Τρικούπη

Βενιζέλος-Μητσοτάκης-Θεοδωράκης  σε κοινό πάνελ – Ενοχλημένη η Χαρ. Τρικούπη

O πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, θα μιλήσουν σήμερα για το βιβλίο του Γιώργου Παγουλάτου «Το Νησί που φεύγει».

«Το Νησί που φεύγει», είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του καθηγητή Ευρωπαϊκής και Πολιτικής Οικονομίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργου Παγουλάτου. Πρόκειται ουσιαστικά για μία συλλογή 122 κειμένων για την κρίση, που καταγράφουν και αναλύουν, τις επιλογές και τις παραλήψεις, που οδήγησαν τη χώρα στην κρίση και στα μνημόνια.

Η είδηση, ωστόσο, δεν είναι η κυκλοφορία του βιβλίου αλλά το ετερόκλητο πάνελ που θα συναντηθεί σήμερα στην παρουσίαση. Συγκριμένα, στις 19.00, στο Αμφιθέατρο του Αθήνα 9,84 στην Τεχνόπολη, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης και ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα μιλήσουν για «Το Νησί που φεύγει».

33333333333

Για πρώτη φορά, συνυπάρχουν, στο ίδιο πάνελ, δύο αρχηγοί κόμματος και ένας πρώην αρχηγός, σε μία χρονική στιγμή, μάλιστα, που δεν είναι καθόλου τυχαία.

Η κοινή παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον αρχηγό της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, αρκούσε για να δημιουργήσει τριγμούς στη Χαριλάου Τρικούπη. Το ΠΑΣΟΚ προβληματίζεται ήδη για τη διαφορετική γραμμή που έχει χαράξει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος διαφωνεί με την πολιτική των ίσων αποστάσεων από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, και δεν δείχνει διατεθειμένος να υποχωρήσει από τις προσωπικές του απόψεις. Η ενόχληση της Χαριλάου Τρικούπη μάλιστα, είναι εμφανής παρά τις προσπάθειες της Φώφης Γεννηματά να υποβαθμίσει το μέγεθος της δυσαρέσκειας.

Θεωρείται βέβαιον ότι η σημερινή συνάντηση των τριών αντρών θα έχει πολιτικές προεκτάσεις καθώς ο Σταύρος Θεοδωράκης, απώλεσε σήμερα και και τρίτο βουλευτή του κόμματός του, την Κατερίνα Μάρκου, αφήνοντας «Το Ποτάμι» με 9 βουλευτές.

Υπό αυτές τις συνθήκες, το πάνελ της παρουσίασης του βιβλίου του πρώην συμβούλου των πρωθυπουργών Λούκα Παπαδήµου και Παναγιώτη Πικραµµένου, αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον.

14915491 10154181273053924 918318617846815983 n

Στο βιβλίο, ο Γιώργος Παγουλάτος, σύμφωνα με την πρόσκληση της παρουσίασης, "χωρίς να καταφεύγει σε ισοπεδωτικές απλουστεύσεις και στον λαϊκισμό, αναδεικνύει τις αμέτρητες παθογένειες στην οργάνωση του κράτους, της οικονομίας και της κοινωνίας μας και παράλληλα διατηρεί έναν λόγο σθεναρά κριτικό προς τις αποτυχίες των κυβερνώντων και τις ανεπάρκειες της Ευρωζώνης".

Στο τραπέζι της παρουσίασης θα και ο γνωστός συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης.

«Το Νησί που φεύγει» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ