ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεκτρονικό Βραχιολάκι: Εισαγγελική έρευνα για την απόδραση της 43χρονης

Ηλεκτρονικό Βραχιολάκι: Εισαγγελική έρευνα για την απόδραση της 43χρονης
twitter

Ευθύνες για την «απόδραση» της 43χρονης, η οποία εξαφανίστηκε κόβοντας το ηλεκτρονικό βραχιολάκι, θα αναζητήσει ο εισαγγελέας.

Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών, Αντώνη Λιόγα, θα διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση, με σκοπό να εξακριβωθούν οι συνθήκες παραβίασης της ηλεκτρονικής επιτήρησης από τη 43χρονη.

Στην παραγγελία του προς τον εισαγγελέα Εφετών, Γρηγόρη Πεπόνη, ο οποίος ανέλαβε να ερευνήσει την «πρώτη απόδραση με βραχιολάκι», ο κ. Λιόγας ζητά, σύμφωνα με το ΑΠΕ, να διαπιστωθεί αν προκύπτουν ευθύνες σε αστυνομικούς, λόγω ενδεχόμενης ολιγωρίας για τον εντοπισμό της γυναίκας. Επίσης, ζητά να διακριβωθεί αν προκύπτουν ευθύνες από παραλείψεις της εταιρίας που, ως τεχνολογικός πάροχος του υπουργείου Δικαιοσύνης, είναι υπεύθυνη για την όλη λειτουργία του συστήματος.

Σημειώνεται, πως η εταιρία, με ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, τονίζει πως τήρησε όλες τις διαδικασίες με τις εμπλεκόμενες Αρχές, ενημερώνοντας αμέσως και διαρκώς για τις κινήσεις της υπόδικης γυναίκας «μέχρι της στιγμής που έλαβε σήμα αποκοπής του ιμάντα του "βραχιολιού", το οποίο εντόπισε και περισυνέλεξε στη συνέχεια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ