ΕΛΛΑΔΑ

Με τιμές αρχηγού κράτους η εξόδιος ακολουθία για τον Κωστή Στεφανόπουλο (pics&vid)

Με τιμές αρχηγού κράτους η εξόδιος ακολουθία για τον Κωστή Στεφανόπουλο (pics&vid)
CNN GREECE

Με τιμές αρχηγού κράτους τελέστηκε στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στο Παλαιό Ψυχικό, η εξόδιος ακολουθία του Πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή του βράδυ της Κυριακής, σε ηλικία 90 ετών.

Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία έδωσε το παρόν στην τελετή, ενώ πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί από νωρίς, προκειμένου να πει το "τελευταίο αντίο". Στον προαύλιο χώρο του ιερού ναού βρισκόταν το τιμητικό άγημα της Προεδρικής Φρουράς, ενώ η εξόδιος ακολουθία ξεκίνησε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Επιθυμία της οικογένειας του Κωστή Στεφανόπουλου, ήταν στη μνήμη του, αντί στεφάνου να διατεθούν τα χρήματα ως δωρεά στα Ίδρυμα Κιβωτός του Κόσμου και στο Ίδρυμα Κιβωτός της Αγάπης.

IMG 9386
IMG 9402
IMG 9431

Σημειώνεται ότι κατά την εξόδιο ακολουθία, από τις 14:10-14:20, ρίφθηκαν από το πυροβολείο του λόφου του Λυκαβηττού, 21 τιμητικοί κανονιοβολισμοί.

IMG 9506
IMG 9486

Έπειτα από επιθυμία του ίδιου, η ταφή του θα γίνει στην γενέτειρά του, την Πάτρα, στο Α' Δημοτικό Κοιμητήριο καθώς εκεί βρίσκεται ο οικογενειακός τάφος.

IMG 9469
IMG 9461
IMG 9477

Διαβάστε επίσης:

Πανελλήνια συγκίνηση για το θάνατο του Κωστή Στεφανόπουλου-Το «αντίο» των πολιτικών αρχηγών

Οι ιστορικές συναντήσεις του Κωστή Στεφανόπουλου με Μπ. Κλίντον και Βλ. Πούτιν (pics)

Απρόοπτο συμβάν στην κηδεία του Κ. Στεφανόπουλου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ