ΕΛΛΑΔΑ

Βρετανία: Μία νεκρή από ακραία καιρικά φαινόμενα

Βρετανία: Μία νεκρή από ακραία καιρικά φαινόμενα
REUTERS/Phil Noble

Μία γυναίκα έχασε την ζωή της και ένας άνδρας αγνοείται εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που σαρώνουν τη Βρετανία, με κύρια χαρακτηριστικά τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τους θυελλώδεις ανέμους.

Συγκεκριμένα, η 39χρονη άτυχη ανασύρθηκε από την θαλάσσια περιοχή στο Φολκεστόουν και ο θάνατός της ανακοινώθηκε λίγο αργότερα επίσημα από τους γιατρούς ενός κοντινού νοσοκομείο.

Ο άνδρας, ηλικίας 69 ετών, το οχήμα του οποίου εντοπίστηκε σε έναν υπερχειλισμένο ποταμό στη νότια Ουαλία χθες Δευτέρα, παραμένει έως αυτή τη στιγμή άφαντος, ενώ οι ομάδες διάσωσης αναγκάστηκαν να διακόψουν τις επιχειρήσεις έρευνας εξαιτίας των σφοδρών φαινομένων που πλήττουν την περιοχή, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

640x640 2

REUTERS/Phil Noble

Στη βορειοανατολική Αγγλία τα πράγματα φαίνεται να είναι χειρότερα καθώς εκατοντάδες νοικοκυριά έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι.

640x640 4

REUTERS/Phil Noble

Την ίδια ώρα ένα φέρι που εκτελούσε το δρομολόγιο Ρόσλαρ (Ιρλανδία)- Φίσγκαρντ (Ουαλία), στο οποίο επέβαιναν περίπου 150 άνθρωποι, έδωσε μάχη με τα κύματα για ένα 24ωρο προτού καταφέρει να δέσει το πρωί της Τρίτης.

Η καταιγίδα Άνγκους, που σαρώνει περιοχές της Αγγλίας και της Ουαλίας από το Σαββατοκύριακο, αναμένεται να κοπάσει από αύριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ