ΕΛΛΑΔΑ

Δυσαρέσκεια σχολαρχών για τη συμφωνία Γαβρόγλου-δανειστών

Δυσαρέσκεια σχολαρχών για τη συμφωνία Γαβρόγλου-δανειστών
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Τη δυσαρέσκειά του εκφράζει ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων για τη συμφωνία του υπουργείου Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου με τους θεσμούς σχετικά με το ζήτημα των απολύσεων στην ιδιωτική εκπαίδευση.

«Για άλλη μία φορά, το υπουργείο Παιδείας και ο νέος υπουργός διαπραγματεύονται ένα τόσο ζωτικό ζήτημα για την ιδιωτική εκπαίδευση, χωρίς να λάβουν υπόψη τις θέσεις και απόψεις των ιδιωτικών σχολείων», σχολιάζει ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων (ΣΙΣ).

Οι σχολάρχες, με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν, δηλώνουν επιφυλακτικοί σχετικά με την αλλαγή στο άρθρο 28 του ν. 4415/2016 (νόμος Φίλη) και τονίζουν ότι «θα εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση αντικαταστάσεων και ο ακατάλληλος εκπαιδευτικός θα παραμένει αμετακίνητος εσαεί στην τάξη του», καθώς παραμένουν «περιορισμοί και προσκόμματα» στο να μετακινηθεί από τη θέση του ένας εκπαιδευτικός που δεν κάνει καλά τη δουλειά του.

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων χαρακτηρίζει «σοβιετικής εμπνεύσεως» την διόρθωση που θα γίνει στο νόμο και αναφέρει μάλιστα, ότι «η ιδιωτική εκπαίδευση παραμένει ο μοναδικός χώρος του ιδιωτικού τομέα με ρήτρες μονιμότητας, οι οποίες έχουν ήδη καταργηθεί παντού από το 2012».

Τέλος, ο ΣΙΣ ζητά την πλήρη κατάργηση του νόμου Φίλη και την εναρμόνιση της ιδιωτικής εκπαίδευσης με όσα ισχύουν στην κοινή εργατική νομοθεσία, η οποία, όπως αναφέρουν, προστατεύει όλους τους εργαζόμενους δίκαια και ισότιμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ