Marfin: Νέες διώξεις και συμπληρωματικές απολογίες για τους τρεις κατηγορουμένους
Φωτογραφία αρχείου από τον εμπρησμό στο υποκατάστημα της τράπεζας MARFIN στην οδό Σταδίου στην Αθήνα
EurokinissiΣυμπληρωματικές απολογίες καλούνται να δώσουν οι τρεις κατηγορούμενοι για τη φονική εμπρηστική επίθεση στην τράπεζα Marfin επί της οδού Σταδίου, τον Μάιο του 2010, από την οποία έχασαν τη ζωή τους, τρεις εργαζόμενοι εκ των οποίων μία έγκυος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η 3η τακτική ανακρίτρια Αθηνών, που χειρίζεται τη δικογραφία της υπόθεσης, ζήτησε την άσκηση συμπληρωματικής δίωξης σε βάρος τους για το αδίκημα του 187Α του Ποινικού Κώδικα που αφορά ανθρωποκτονία που τελέστηκε στα πλαίσια τρομοκρατικών πράξεων και για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 24 ατόμων, εργαζομένων στην τράπεζα Marfin.
Η συμπληρωματική δίωξη ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών και πλέον οι τρεις κατηγορούμενοι καλούνται αύριο να δώσουν εξηγήσεις. Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να ενημερωθούν για το νέο κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους.
Στη συνέχεια, η ανάκριση αναμένεται να ολοκληρωθεί και η δικογραφία θα διαβιβαστεί στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών το οποίο και θα αποφανθεί για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Παραμένει προφυλακισμένη η 46χρονη για τον εμπρησμό στη Marfin - Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης
Τα «μυστικά» των 120 δόσεων: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα - Ποιοι εντάσσονται, δείτε παραδείγματα
08:36
«Οι Αμερικανοί είπαν όχι στον πόλεμο» - Η πρώτη, αιχμηρή αντίδραση του Ιράν για την ήττα Τραμπ
08:32
To CNN Greece στο Τέξας: Η μεγάλη ανατροπή, οι Δημοκρατικοί κέρδισαν Βουλή και Γερουσία
08:25
Σέρρες: Στον εισαγγελέα ο 36χρονος για τη δολοφονία του πατέρα του - Τα στοιχεία που τον «έκαψαν»
08:20