ΕΛΛΑΔΑ

ΕΡΤ: Το ΕΣΡ επιβάλλει την προβολή της Χρυσής Αυγής

ΕΡΤ: Το ΕΣΡ επιβάλλει την προβολή της Χρυσής Αυγής
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ΕΡΤ απαντά στα όσα αναπαράγονται στον Τύπο και το διαδίκτυο, σχετικά με την προβολή των θέσεων της Χρυσής Αυγής από την κρατική τηλεόραση.

Η ΕΡΤ σε ανακοίνωσή της επισημαίνει, ότι "υποχρεούται εκ της κείμενης νομοθεσίας περί πολυφωνίας, να καλύπτει τη δραστηριότητα όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, χωρίς καμία παρέμβαση".

Συγκεκριμένα, για τις δράσεις της Χρυσής Αυγής, η διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης αναφέρει ότι το ΕΣΡ με τις υπ’ αριθμόν 290 και 299/17.09.15 επέβαλε στην ΕΡΤ διοικητική κύρωση, επειδή έκρινε ότι δεν προέβαλε τις θέσεις του συγκεκριμένου κόμματος, βάσει της αρχής της αναλογικότητας, ενώ η συγκεκριμένη απόφαση είναι ανηρτημένη και στη «Διαύγεια».

Ωστόσο, δεδομένου της αντίφασης που δημιουργείται μεταξύ του ως άνω πλαισίου και της πρόβλεψης στον ιδρυτικό νόμο της ΕΡΤ περί μη προβολής ρητορικής ρατσιστικού ή φυλετικού μίσους, η διοίκηση απηύθυνε εκ νέου ερώτημα προς το ΕΣΡ, προκειμένου αυτό να γνωμοδοτήσει επί του θέματος.

Τέλος, στην ανακοίνωση αναφέρονται ευχαριστίες προς όλους τους «ευαισθητοποιημένους πολίτες οι οποίοι με τις προτάσεις και τις παρεμβάσεις τους διευκολύνουν το έργο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης για την προώθηση του δημοκρατικού διαλόγου».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ