ΕΛΛΑΔΑ

Ματαίωσαν πάλι πλειστηριασμούς σπιτιών (pics&vid)

Ματαίωσαν πάλι πλειστηριασμούς σπιτιών (pics&vid)
CNN Greece/ Νικόλ Παπάζογλου

Στην ματαίωση δυο πλειστηριασμών οι οποίοι δεν αφορούσαν πρώτη κατοικία, προχώρησαν το κίνημα "Δεν πληρώνω", η Λαϊκή Ενότητα και το ΕΠΑΜ στο Ειρηνοδικείο Αθηνών.

Κατά την είσοδο των συμβολαιογράφων στην αίθουσα 9 του Ειρηνοδικείου Αθηνών, υπήρξε μικροένταση μεταξύ των συμβολαιογράφων και των συγκεντρωμένων.

Έπειτα από απαιτήση των συγκεντρωμένων, οι συμβολαιογράφοι αποχώρησαν από την αίθουσα και οι πλειστηριασμοί ματαιώθηκαν.

IMG 9694
IMG 9710

Οι πλειστηριασμοί αφορούσαν στην πρώτη περίπτωση, το 50% διαμερίσματος το οποίο έβγαζε σε πλειστηριασμό τράπεζα, ενώ στη δεύτερη, πλειστηριασμό γκαρσονιέρας μεταξύ ιδιωτών.

Και οι δυο πλειστηριασμοί απετράπησαν από τα μέλη του κινήματος.

Ένταση και στη Θεσσαλονίκη

Διαμαρτυρία μπροστά στην Τράπεζα Πειραιώς και πορεία στην Τσιμισκή πραγματοποίησαν μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων ενάντια στους Πλειστηριασμούς και στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το thestival.gr, oι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να ανοίξουν πανό στην είσοδο της Τράπεζας, ωστόσο οι άνδρες της αστυνομίας που είχαν παραταχθεί στο σημείο δεν τους το επέτρεψαν. Η πορεία κατέληξε στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ