ΕΛΛΑΔΑ

Στο αρχείο οι καταγγελίες Σπίρτζη για τη Digea

Στο αρχείο οι καταγγελίες Σπίρτζη για τη Digea

Να τεθεί στο αρχείο ο φάκελος με τις καταγγελίες Σπίρτζη σε βάρος της Digea ζητούν οι εισαγγελείς που ανέλαβαν τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Συγκεκριμένα, οι κ.κ. Χριστιάνα Φραγκιά, Ελένη Τουλουπάκη και Γιώργος Καλούδης επικαλούνται πρόσφατη διάταξη του νόμου 4070/2012, σύμφωνα με την οποία, εφ’ όσον ο ανάδοχος έργου έχει διαφορετική νομική προσωπικότητα από τους δικαιοπάροχους, δεν προκύπτει πρόβλημα. Βάσει της συγκεκριμένης νομοθετικής διάταξης, κατά την εισαγγελική κρίση δεν συντρέχει τυπικά κώλυμα στη Digea να ανακηρυχτεί υπερθεματίστρια του διαγωνισμού.

Η τελική κρίση για την πορεία της δικογραφίας ανήκει στον εισαγγελέα Εφετών που θα αποφασίσει την επικύρωση ή μη της αρχειοθέτησης

Υπενθυμίζεται ότι σε μηνυτήρια αναφορά του ο υπουργός Υποδομών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης καταλόγιζε στα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων (ΕΕΤΤ), από το 2012 έως σήμερα, σωρεία παρατυπιών και παράνομων ενεργειών στις διαδικασίες του διαγωνισμού για τη «χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής».

Ο κ. Σπίρτζης έκανε λόγο για νόθευση του ελεύθερου ανταγωνισμού λόγω της κατακύρωσης στη μοναδική διαγωνιζόμενη εταιρεία, την Digea, της διαχείρισης τηλεοπτικών συχνοτήτων κάτω από άνισες συνθήκες, που εξασφάλιζαν τη διακριτική μεταχείριση της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ