ΕΛΛΑΔΑ

Ταχύπλοο με μετανάστες ανετράπη στη Σάμο: Έξι άτομα χωρίς τις αισθήσεις τους, 15 διασώθηκαν

Ταχύπλοο με μετανάστες ανετράπη στη Σάμο: Έξι άτομα χωρίς τις αισθήσεις τους, 15 διασώθηκαν

Σκάφος του Λιμενικού

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μία ακόμη τραγωδία εκτυλίχθηκε ανοιχτά της Σάμου όταν ταχύπλοο κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα και στο οποίο επέβαιναν πρόσφυγες και μετανάστες ανετράπητες μετά από απότομο ελιγμό με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση από το Λιμενικό .   

Από το Λιμενικό εντοπίστηκαν έξι άτομα χωρίς τις αισθήσεις τους ενώ έχουν διασωθεί άλλα 15. Παράλληλα οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό τριών αγνοουμένων.

Το σκάφος αρχικά εντοπίστηκε από τουρκική ακταιωρό σε τουρκικά ύδατα και στη συνέχεια από το πλοίο του Λιμενικού και ακολούθησε η ανατροπή του σκάφους. Στην περιοχή βρέθηκε ένα πλοίο του Λιμενικού, ένα ναυαγωστικό και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι 14 διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι στι Βαθύ. Εξ αυτών οι τρεις διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο Σάμου για ιατρική περίθαλψη και οι υπόλοιποι 11 σε ΚΕΔ του νησιού.

Οι έξι που εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους (πέντε άνδρες και μια γυναίκα) μεταφέρθηκαν επίσης στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Κατά την προανάκριση αναγνωρίστηκε και συνελήφθη ένας εκ των διασωθέντων υπήκοος Ιράν και ως διακινητής των υπολοίπων.

Στο σημείο της ανατροπής του ταχυπλόου παραμένουν ένα πλοίο του Λιμενικού και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.