ΕΛΛΑΔΑ

Επίδομα ενοικίου: Τι αλλάζει στην καταβολή του

Επίδομα ενοικίου: Τι αλλάζει στην καταβολή του
EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ/φωτογραφία αρχείου

Αλλαγές στο επίδομα ενοικίου προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως δεν πρόκειται να αλλάξουν τα εισοδηματικά κριτήρια για την καταβολή του.

Σύμφωνα με τα όσα είπε η αναπληρώτρια υπουργός μιλώντας στον ΑΝΤ1, προγραμματίζεται η ενσωμάτωση τόσο της επιδότησης ενοικίου, όσο και της κάρτας σίτισης στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, προσθέτοντας πως μετά την πιλοτική εφαρμογή του σε 30 Δήμους, έχουν εκπαιδευτεί υπάλληλοι σε ακόμη εκατό περιοχές.

Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης σχεδιάστηκε από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και πρόκειται για ένα προνοιακό πρόγραμμα που απευθύνεται σε νοικοκυριά που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εισοδηματική ενίσχυση, πρόσβαση και διασύνδεση σε συμπληρωματικές κοινωνικές παροχές και υπηρεσίες, ανάλογα με τις ανάγκες των δικαιούχων (λ.χ. κοινωνικά τιμολόγια), καθώς και μέτρα ένταξης στην εργασιακή και στην κοινωνική ζωή. Η ένταξη των δικαιούχων στο ΚΕΑ μπορεί να γίνεται ανά πάσα στιγμή με κριτήριο το εισόδημά τους των τελευταίων έξι μηνών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ