ΕΛΛΑΔΑ

Χίος: Μεγάλη διαδήλωση κατά των φαινομένων ρατσιστικής βίας

Χίος: Μεγάλη διαδήλωση κατά των φαινομένων ρατσιστικής βίας
politischios.gr

Ειρηνική αλλά ταυτόχρονα δυναμική ήταν η χθεσινή (24/11) μεγάλη διαδήλωση πολιτών της Χίου κατά των φαινομένων ρατσιστικής βίας που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες μέρες στο νησί.

Τη συγκέντρωση κάλεσε η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες Χίου «Λάθρα», η δημοτική παράταξη «Χιακή Συμπολιτεία» και άλλες τοπικές συλλογικότητες. Η πορεία στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 300 άτομα ξεκίνησαν από την κεντρική πλατεία της πόλης στο Βουνάκι.

Κατευθύνθηκαν στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ όπου όπως γράφει το ΑΠΕ, θυροκόλλησαν κείμενο διαμαρτυρίας και μετά στα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου. Στη συνέχεια μέσω της προκυμαίας κατέληξαν έξω από το Δημαρχείο, φωνάζοντας συνθήματα κατά του ρατσισμού και της «Χρυσής Αυγής».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, με διαταγή του Αστυνομικού Διευθυντή Χίου Παναγιώτη Καλέλλη διενεργείται προανάκριση προκειμένου να βρεθούν οι δράστες των επιθέσεων εναντίον προσφύγων στον καταυλισμό της Σούδας.

Στα πλαίσια αυτά διερευνάται ποιοι ήταν οι νεαροί που επιχειρούσαν με αυτοσχέδια ρόπαλα στον καταυλισμό και έκαναν προσαγωγές προσφύγων τους οποίους και παρέδιδαν στην Αστυνομία. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αστυνομία καλείται να αξιοποιήσει υλικό από τις κάμερες ασφαλείας καταστημάτων ή σπιτιών της περιοχής όπου διακρίνεται η δράση των παραπάνω.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ