ΕΛΛΑΔΑ

Μόρια: σε ΜΕΘ η μάνα και το 5χρονο αγοράκι της

Μόρια: σε ΜΕΘ η μάνα και το 5χρονο αγοράκι της
Eurokinissi

Διασωληνωμένη νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΚΑΤ, η νεαρή γυναίκα που τραυματίστηκε, όπως και το παιδί της, από την έκρηξη φιάλης υγραερίου στο χοτ σποτ της Μόριας -έκρηξη, η οποία στοίχισε τη ζωή σε δύο άλλους μετανάστες.

Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το 55% με 60% της επιφάνειας του σώματος της έχει υποστεί εγκαύματα ενώ έχει και εισπνευστικό έγκαυμα.

Το αγοράκι της, ηλικίας 5 ετών, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία” και εισήχθη στη ΜΕΘ για προληπτικούς λόγους. Το 30% της επιφάνειας του σώματος του μικρού αγοριού φέρει εγκαύματα.

Η μάνα και το παιδί διακομίστηκαν χθες βράδυ στην Αθήνα με στρατιωτικό αεροσκάφος.

Οι Γιατροί του Κόσμου, οι οποίοι παράσχουν ιατρική φροντίδα μέσα στο κέντρο υποδοχής της Μόριας σε ανακοίνωση τους πριν από λίγο καταγγέλλουν ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες ζουν κάτω από ακατάλληλες συνθήκες στις δομές που έχουν δημιουργηθεί και καλούν την Πολιτεία να λάβει άμεσα μέτρα. Συγκεκριμένα λένε:

Χώροι φιλοξενίας χωρίς επίσημο καθεστώς και κανονισμούς λειτουργίας, ακατάλληλοι για χειμερινή διαβίωση και με ελλιπείς παρεχόμενες υπηρεσίες για τους διαβιούντες σε αυτές. Στα νησιά, συνεπεία της Συμφωνίας Ε.Ε Τουρκίας, χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν επί μήνες σε δομές που έχουν προ πολλού ξεπεράσει τη χωρητικότητα τους.Την ίδια ώρα, εξακολουθούν να λειτουργούν χώροι, το κλείσιμο των οποίων έχει προαναγγελθεί εδώ και μήνες. Η ανακατασκευή δομών φιλοξενίας προχωρά με αργούς ρυθμούς. Πολλά κοντέινερς σε καταυλισμούς παραμένουν άδεια, την ίδια στιγμή που άνθρωποι ζουν σε σκηνές μέσα στο χειμώνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ