ΕΛΛΑΔΑ

Πύργος: Συγκινητική επιχείρηση διάσωσης δελφινιού

Πύργος: Συγκινητική επιχείρηση διάσωσης δελφινιού
Reuters

Πολίτες στον Πύργο έκαναν την απογευματινή τους βόλτα όταν είδαν ένα δελφίνι να επιπλέει ανήμπορο στα ρηχά της παραθαλάσσιας περιοχής Λέτρινα.

Αμέσως ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου και ξεκίνησε μια αγωνιώδης προσπάθεια να «απεγκλωβιστεί».

Οι πυροσβέστες βρέθηκαν μπροστά στο πρωτοφανές θέαμα, το οποίο ξεπερνούσε τις αρμοδιότητες τους. Με ειδικό εξοπλισμό προσπάθησαν να μεταφέρουν το δελφίνι στα ανοιχτά, αλλά απέτυχαν.

Λόγω αυτού κλήθηκε το Λιμεναρχείο Κατακόλου και ύστερα το Ερευνητικό Κέντρο Διάσωσης και Περίθαλψης Κητωδών «Αρίων». Επιστήμονες του Κέντρου κινητοποιήθηκαν για να μεταφερθεί το κήτος και έδωσαν τις κατευθυντήριες γραμμές για να ευοδωθεί η επιχείρηση.

Το δελφίνι παρουσίαζε κάποια ασθένεια που δεν του επέτρεπε να φύγει μόνο του από το σημείο και σιγά-σιγά έχανε τις δυνάμεις του. Στις προσπάθειες απεγκλωβισμού κλήθηκε και ο κτηνίατρος Δημήτρης Γαλάνης, ο οποίος αφού εξέτασε το κήτος του έκανε ένεση.

Με την βοήθεια ιδιώτη που διέθετε βάρκα και του Λιμεναρχείου Κατακόλου, που έφτασε αργότερα στο σημείο, το δελφίνι μεταφέρθηκε στα ανοικτά της θάλασσας. Η αποστολή, παρότι πολύωρη, δεν είχε επιτυχή κατάληξη καθώς το μικρό δελφίνι έχασε την ζωή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ