ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Σοβαρά προβλήματα από τη βροχή στην Αττική

Κακοκαιρία: Σοβαρά προβλήματα από τη βροχή στην Αττική
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/φωτογραφία αρχείου

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και νωρίς το πρωί στην Αττική.

Πολλοί δρόμοι του Λεκανοπεδίου μετατράπηκαν σε ποτάμια, δέντρα έπεσαν, σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, ενώ αναφέρθηκαν και περιπτώσεις στις οποίες οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκειμένου να οδηγηθούν σε ασφαλές μέρος.

Τα περιστατικά αυτά σημειώθηκαν στο Μενίδι και στο κέντρο της Αθήνας. Στην πρώτη περίπτωση η πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε προκειμένου να απεγκλωβίσει τρία άτομα που είχαν «παγιδευτεί» σε ΙΧ το οποίο είχε ακινητοποιηθεί στη συμβολή των οδών Καραμανλή και Αγίας Τριάδας.

Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε, στην οδό Ευελπίδων στην Κυψέλη, όπου ένας άνθρωπος είχε εγκλωβιστεί στο όχημά του και χρειάστηκε τη βοήθεια της Πυροσβεστικής για να απομακρυνθεί από αυτό με ασφάλεια.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 200 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από οικίες και 8 για απεγκλωβισμούς ατόμων, ενώ τώρα επιχειρούν σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Κυψέλη, Πατήσια, Ψυχικό, Παιανία, Δυτικά προάστια) 45 πυροσβέστες με 20 οχήματα.

Παράλληλα, πολλοί δρόμοι της Αττικής μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ έχουν ακινητοποιηθεί οχήματα.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Τροχαίας, δόθηκαν, λίγο πριν το μεσημέρι, στην κυκλοφορία η λεωφόρος Δημοκρατίας, η λεωφόρος Λιοσίων και η οδός Αγίου Πολυκάρπου στο Βοτανικό, ενώ έκλεισε η οδός Διαδόχου Κωνσταντίνου στα Σπάτα, από το ύψος της οδού δημάρχου Χρ.Μπέκα έως την Κων. Παλαιολόγου.

Σημειώνεται, επίσης, ότι κυκλοφοριακά προβλήματα υπάρχουν στην Κατεχάκη.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οπότε και η βροχόπτωση ήταν εντονότερη, οι περισσότεροι δρόμοι της Αθήνας θύμιζαν ποτάμια, όπως μπορείτε να δείτε και στα βίντεο του Λευτέρη Παρτσάλη

Προβλήματα και στη Ζάκυνθο

Πολλά προβλήματα στις περιοχές της πόλης της Ζακύνθου, αλλά και στα χωριά Πηγαδάκια, Σκουλικάδο, Τσιλιβή, προκάλεσε η δυνατή βροχόπτωση που από χθες το μεσημέρι πλήττει το νησί.

Η πυροσβεστική υπηρεσία Ζακύνθου, έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα, κυρίως στην περιοχή της Αγίας Τριάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ