ΕΛΛΑΔΑ

Αιφνιδιαστική αντικατάσταση του επικεφαλής των «Αδιάφθορων» της ΕΛΑΣ

Αιφνιδιαστική αντικατάσταση του επικεφαλής των «Αδιάφθορων» της ΕΛΑΣ
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος

Με μια αιφνιδιαστική κίνηση ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη αιτείται την αντικατάσταση του διευθυντή της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ με αίτημα που κατατέθηκε στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. 

Ο συγκεκριμένος αξιωματικός ήταν αυτός που χειρίστηκε την υπόθεση με τα κυκλώματα σε Αστυνομία και Λιμενικό μεταφορών και νομιμοποίησής μεταναστών και στοιχεία για αυτή την υπόθεση κατέθεσε χθες ο Γιάννης Πανούσης στην προϊστάμενη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου.

Ο κ. Τόσκας σε χθεσινή συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, δήλωσε αποφασισμένος να προχωρήσει σε αλλαγές στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, λέγοντας: «εγώ δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος από την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων και θα προχωρήσω σε αλλαγές και δεν πρόκειται να δεχθώ παρεμβάσεις στο έργο μου».

Την ίδια στιγμή, σε ακρόαση κλήθηκε από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο ταξίαρχος της ΕΛΑΣ Αναστάσιος Αναστασάκος, ο οποίος θα είναι πιθανότατα ο νέος διευθυντής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.

Όπως έχει δηλώσει ο κ. Τόσκας, έχει στείλει από μέρες επιστολή στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ζητώντας την αντικατάσταση του νυν διευθυντή της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων αστυνομικού διευθυντή Σταύρου Σταυρόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο κ. Σταυρόπουλος έλαβε ήδη την ενημέρωση από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για το αίτημα του κ. Τόσκα.

Ο κ. Αναστασάκος θα παρουσιασθεί στην επιτροπή αύριο στις 3.00 μ.μ. Ο συγκεκριμένος αξιωματικός υπηρετεί αυτή τη στιγμή στις οικονομικές υπηρεσίες του αρχηγείου της ΕΛΑΣ.

Κύκλοι της ΕΛΑΣ χαρακτηρίζουν εξωθεσμική τη διαδικασία αντικατάστασης του κ. Σταυρόπουλου και εκφράζουν δυσφορία γι αυτήν την ενέργεια. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στην επιστολή που έλαβε ο κ. Σταυρόπουλος δεν αιτιολογείται από την Επιτροπή η αντικατάστασή του, όμως ο κ. Τόσκας έχει δηλώσει ότι έχει διαπιστώσει την ύπαρξη καθυστερήσεων στις έρευνες για διάφορες υποθέσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ