ΕΛΛΑΔΑ

Κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης: Από τον Ιανουάριο οι αιτήσεις

Κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης: Από τον Ιανουάριο οι αιτήσεις

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης πρόκειται να ξεκινήσουν από τον Ιανουάριο του 2017, ενώ η πρώτη πληρωμή αναμένεται να γίνει τον Φεβρουάριο του 2017.

Σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού γραμματέα Πρόνοιας Δ. Καρέλα, τα ποσά του εισοδήματος των δικαιούχων θα υπολογιστούν με βάσει το πραγματικό και όχι το τεκμαρτό εισόδημα.

Για να αποκτήσει κάποιος δικαίωμα να λάβει το κοινωνικό εισόδημα, θα πρέπει το τελευταίο εξάμηνο να έχει τα παρακάτω εισοδήματα: άγαμος 1200 ευρώ, ζευγάρι χωρίς παιδιά 1800 ευρώ, ζευγάρι με 2 παιδιά 2400 ευρώ και ζευγάρι με 3 παιδιά 2700 ευρώ είναι το ποσό του εισοδήματος θα κυμαίνεται από 200 έως 450 ευρώ.

Τα νοικοκυριά (με ένα άτομο ή περισσότερα) που υποβάλλουν αίτηση, θα μπορούν να ενταχθούν εφόσον πληρούν ταυτόχρονα 3 κύρια σύνολα κριτηρίων: κριτήρια διαμονής, εισοδηματικά κριτήρια και περιουσιακά κριτήρια.

Οι βασικές πληροφορίες και τα δικαιολογητικά που όλοι οι αιτούντες θα πρέπει να συλλέξουν πριν ξεκινήσουν τη διαδικασία υποβολής της αίτησης είναι: Αριθμός ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, πληροφορίες για το εισόδημα και για τα περιουσιακά στοιχεία, απόδειξη διαμονής, αριθμός τραπεζικού λογαριασμού και IBAN και, για τα φιλοξενούμενα μέλη, ΑΜΚΑ, ΑΦΜ και πληροφορίες για το εισόδημα.

Οι αιτούντες μπορούν να υποβάλουν αίτηση αυτοπροσώπως στα ΚΕΠ ή στις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας των Δήμων. Εναλλακτικά, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για το πρόγραμμα, χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική αίτηση που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του ΚΕΑ (keaprogram.gr).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ