ΕΛΛΑΔΑ

Taxisnet: Άφαντα τα τέλη κυκλοφορίας για το 2017

Taxisnet: Άφαντα τα τέλη κυκλοφορίας για το 2017

Η αγωνία για το πώς θα διαμορφώνονταν τατέλη κυκλοφορίας για το 2017 μπορεί να τελείωσε εδώ και μέρες, όταν έγινε γνωστό ότι δεν πρόκειται να αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού τους, τουλάχιστον για το 2017, όμως οι κάτοχοι αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών δεν μπορούν ακόμη να τα εκτυπώσουν, προκειμένου να προχωρήσουν και στην αποπληρωμή τους.

Στο Taxisnetτο πεδίο της ημερομηνίας παραμένει «κλειδωμένο» στο 2016 και δεν πρόκειται να ανοίξει αν δεν αναρτηθούν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2017.

Αν η αρχική εκτίμηση έλεγε ότι τα τέλη κυκλοφορίας επρόκειτο να αναρτηθούν περί τις 15 Νοεμβρίου, ο μήνας οδεύει προς το τέλος του και τα τέλη του 2017 παραμένουν... άφαντα, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί προς το παρόν από το αρμόδιο υπουργείο που οφείλεται αυτή η καθυστέρηση.

Πώς να εκτυπώσετε τα τέλη κυκλοφορίας

Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, αφού εισέλθουν με τον προσωπικό κωδικό τους στην εφαρμογή για την εκτύπωση των τελών κυκλοφορίας, θα πρέπει να συμπληρώσουν τον ΑΦΜ τους, αλλά και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και στη συνέχεια να πατήσουν στην επιλογή "εκτύπωση".

signin

Βασική προϋπόθεση για να καταφέρετε να εκτυπώσετε τα τέλη είναι στο πεδίο της χρονολογίας να αναγράφεται 2017.

teli

Τα τέλη κυκλοφορίας 2017 θα πρέπει να καταβληθούν έως τα τέλη Δεκεμβρίου 2016, ενώ όσοι αμελήσουν έστω και μία ημέρα να τα πληρώσουν τότε θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο που ισούται με το ισόποσο των τελών.

Τι καλούνται να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων

Για επιβατηγά αυτοκίνητα, δίκυκλες και τρίκυκλες μοτοσικλέτες που έχουν ταξινομηθεί έως 31/10/2010, ο υπολογισμός των τελών κυκλοφορίας γίνεται αποκλειστικά βάσει του κυβισμού τους.

pinakas1

Για όσα αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες ταξινομήθηκαν από την 1η Νοεμβρίου 2010 και μετά, τα τέλη υπολογίζονται βάσει της εκπομπής ρύπων. Για να προκύψει το ποσό των τελών, πολλαπλασιάζονται οι εκπομπές ρύπων με την τιμή του αντίστοιχου κλιμακίου από τον παρακάτω πίνακα.

pinakas2

ΔΗΜΟΦΙΛΗ