Η Λέξη της Χρονιάς για το 2016 είναι ελληνική (και άσχημη)
Xenophobia, «ξενοφοβία» την λέξη αυτή που μπήκε στα βρετανικά λεξικά στα τέλη του 19ου αιώνα επέλεξε το dictionary.com ως Λέξη της Χρονιάς για το 2016 με βάση την αύξηση των αναζητήσεων που έγιναν στην ιστοσελίδα του.
Το λεξικό ορίζει την «ξενοφοβία» ως «το φόβο ή το μίσος προς τους ξένους, ανθρώπους από διαφορετικές κουλτούρες ή ξένους».
«Μπορεί να το σκεφτήκατε, να το ακούσατε. Μπορεί ακόμη και να το νιώσατε», σημειώνει δημοσίευμα του Associated Press δημοσίευμα σχολιάζοντας τη φετινή λέξη της χρονιάς.

«Είναι ξεκάθαρο ότι κατά τη διάρκεια του 2016 , ο φόβος του "Άλλου" σημάδεψε το συλλογικό ασυνείδητο σε ολόκληρη την υδρόγειο», επισημαίνεται.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του dictionary.com η πρώτη «έκρηξη» στις αναζητήσεις για την λέξη έγινε στις 24 Ιουνίου όταν στον βρετανικό Τύπο άρχισαν να γίνονται αναφορές για συμπτώματα ξενοφοβίας με αφορμή το Brexit και επανήλθαν ένα μήνα αργότερα μετά την νίκη του όταν πλέον η λέξη πρωταγωνιστούσε με την έννοια του εγκλήματος μίσους.
Οι αναζητήσεις για την «xenophobia» στην ιστοσελίδα αυξήθηκαν κατά 938% από τις 22 Ιουνίου έως τις 24 Ιουνίου.
81 χρόνια από τη Χιροσίμα: Ήχησε η «καμπάνα ειρήνης» προς τιμήν των θυμάτων
11:11
«Red Code» και σήμερα σε Αττική, Βοιωτία και Εύβοια για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς
11:02
Πάνω από 600 ουκρανικά drones κατέρριψε η Ρωσία τη νύχτα - Χτυπήθηκε αποθήκη εμπορικού κολοσσού
10:53
Φοιτήτριες από την Ελλάδα μοιράζονται την εμπειρία τους από τις σπουδές τους στην Κύπρο
10:47