Έκτακτη στήριξη των κτηνοτρόφων του Αιγαίου από την ΕΕ
Έκτακτη στήριξη ύψους 1,68 εκατομμυρίων ευρώ θα δοθεί στους κτηνοτρόφους νησιών του Αιγαίου που αντιμετωπίζουν κατά κύριο λόγο προβλήματα εξαιτίας των προσφυγικών ροών.
Η σχετική κοινοποίηση των κριτηρίων κατανομής εστάλη την Τρίτη στις αρμόδιες αρχές της Ε.Ε. από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου.
Το ποσό των 1.683.910 ευρώ θα κατανεμηθεί στους παραγωγούς όλων των ειδών γάλακτος που δραστηριοποιούνται στη Σάμος, τη Χίο, τη Μυτιλήνη, την Κω, τη Λέρο και τη Μεγίστη, με στόχο την άμεση ενίσχυση της βιωσιμότητας των εκμεταλλεύσεων μικρής κλίμακας και εκτατικής παραγωγής. Όπως επισημαίνει το ΑΠΕ, βάσει του αριθμού των ζώων το μεγαλύτερο ποσοστό της ενίσχυσης (85%) θα κατανεμηθεί στους κτηνοτρόφους της Μυτιλήνης.
Σε δήλωσή του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, ανέφερε:
Η επιλογή της ενίσχυσης των κτηνοτρόφων στα συγκεκριμένα νησιά έγινε διότι η διατάραξη του γαλακτοκομικού τομέα σε αυτά, εντείνεται ακόμη περισσότερο τόσο εξαιτίας των φυσικών γεωγραφικών περιορισμών, λόγω νησιωτικότητας και των έκτακτων κοινωνικό-οικονομικών παραμέτρων που έχουν προκληθεί από την προσφυγική κρίση.
Νέο ρεσάλτο Αμερικανών στρατιωτών σε τάνκερ στην Αραβική Θάλασσα (vid)
20:48
Δένδιας: Θα προστατεύσουμε το Αιγαίο καλύτερα από ποτέ - Η ελεύθερη ναυσιπλοΐα δεν είναι αφηρημένη
20:39
Απάντηση Μητσοτάκη στους «5»: Πήραμε 36 δις ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης επ ωφελεία των πολιτών»
20:30
Η Unicef προειδοποιεί για την κατάσταση των παιδιών, των «πρώτων θυμάτων» του πολέμου στο Σουδάν
20:29