ΕΛΛΑΔΑ

Πέτρα Ολύμπου: Οι σκηνές των προσφύγων βουλιάζουν στο χιόνι

Πέτρα Ολύμπου: Οι σκηνές των προσφύγων βουλιάζουν στο χιόνι
twitter

Οι σκηνές των προσφύγων βυθίζονται στο φρέσκο χιόνι. Οι εικόνες τραβήχτηκαν στην Πέτρα Ολύμπου και ταξιδεύουν, μέσω των social media σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται από το απόγευμα της Τετάρτης η διαδικασία μεταφοράς όλων των προσφύγων και μεταναστών σε χώρους φιλοξενίας του νομού Θεσσαλονίκης. 

Ο Ισπανός εθελοντής Πολ Καρ, μέλος της ΜΚΟ Collective Calling που βρίσκεται δίπλα στους πρόσφυγες από την αρχή της προσφυγικής κρίσης, ανήρτησε τις φωτογραφίες αυτές στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter με το παρακάτω μήνυμα:

petra ref3
Capture
skkines ref

«Βοηθήστε τους πρόσφυγες που ξεπαγιάζουν στην Πέτρα Ολύμπου. Δεν υπάρχει ζωή σε σκηνές, σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν»

Ο χειμώνας έχει μπει για τα καλά και ταλαιπωρεί τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που μένουν σε δομές φιλοξενίας σε ολόκληρη τη χώρα.

petra reff1
petraa

Ειδικά στη Δυτική Μακεδονία, στα ορεινά της Ηπείρου, στη Θεσσαλία και στην Κεντρική Μακεδονία, το θερμόμετρο βούτηξε κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου και έντυσε τις πόλεις στα λευκά, κάνοντας την καθημερινότητα των προσφύγων ακόμη πιο δύσκολη... με εικόνες που θυμίζουν Ειδομένη.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του δήμου Κατερίνης για το προσφυγικό, Νίκος Παπαζιώγας:

Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη λόγω του καιρού. Από χθες, 240 άνθρωποι βρίσκονται μέσα στα χιόνια. Τους μεταφέραμε στα παρακείμενα κτήρια του παλιού Ψυχιατρείου Πέτρας όπου τοποθετήσαμε θερμάστρες, ενώ το βράδυ η περιοχή αποκλείστηκε από το χιόνι. Το πρωί στείλαμε μηχάνημα για να καθαρίσει το δρόμο και στη συνέχεια έλαβαν άδεια τρία λεωφορεία, ώστε να μεταβούν εκεί για να μεταφέρουν τον κόσμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ