ΕΛΛΑΔΑ

Τι προκάλεσε την έκρηξη στην πλατεία Βικτωρίας

Τι προκάλεσε την έκρηξη στην πλατεία Βικτωρίας
CNN GREECE

Στη διαρροή ψυκτικού υγρού στον μεγάλο θάλαμο που χρησιμοποιούσαν σαν ψυγείο στο υπόγειο του ταχυφαγείου επικεντρώνει την έρευνα του ο ειδικός πραγματογνώμονας που ψάχνει την αιτία της φονικής έκρηξης που σημειώθηκε χθες το πρωί στο κατάστημα στην πλατεία Βικτωρίας και στοίχισε τη ζωή σε μια γυναίκα, μητέρα δυο παιδιών, ενώ τραυμάτισε πέντε ακόμη άτομα.

Το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής από χθες το απόγευμα βρίσκεται στο υπόγειο του καταστήματος και ψάχνει σπιθαμή προς σπιθαμή τι μεσολάβησε πριν την έκρηξη.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία που γνωρίζει το CNN Greece, λίγες μέρες πριν, οι υπάλληλοι του ταχυφαγείου είχαν διαπιστώσει μια έντονη μυρωδιά να προέρχεται από τον ψυκτικό θάλαμο που υπάρχει στο υπόγειο.

Ειδοποίησαν τον ψυκτικό υπάλληλο για να κάνει τον σχετικό έλεγχο και να δει τι συμβαίνει.

Οι αξιωματικοί του ανακριτικού τμήματος θα ελέγξουν αν το ειδικό υγρό που βάζουν στα ψυγεία, ήταν αυτό που προκάλεσε την έντονη δυσοσμία. Επίσης θα ελέγξουν αν ο ψυκτικός όταν πήγε να διορθώσει τη βλάβη είχε μαζί του καμινέτο ή οποιαδήποτε φιάλη με ποσότητα υγραερίου ή προπανίου.

e1

IMG 3911

Πηγή: CNN Greece

Πάντως από την πρώτη αυτοψία του ειδικού κλιμακίου της πυροσβεστικής δεν προέκυψε ότι χρησιμοποιούσε το συγκεκριμένο κατάστημα φυσικό αέριο ή υγραέριο. Άρα δεν μπορούσαν να υπάρχουν σωλήνες στο συγκεκριμένο κατάστημα που θα διοχέτευαν φυσικό αέριο.

Πολλά στοιχεία που θα βοηθήσουν στην έρευνα, θα δώσουν οι καταθέσεις των υπαλλήλων και κυρίως του ίδιου του ψυκτικού, ο οποίος παραμένει τραυματισμένος ελαφρά στο νοσοκομείο αλλά η κατάστασή του δεν επέτρεπε σήμερα να καταθέσει στους αξιωματικούς της πυροσβεστικής.

Διαβάστε επίσης:

Έκρηξη στην πλατεία Βικτωρίας: Μία νεκρή, πέντε τραυματίες

Έκρηξη στην πλατεία Βικτωρίας: Εικόνες καταστροφής στο ταχυφαγείο (pics)

Έκρηξη Πλ. Βικτωρίας: Η επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής

Έκρηξη στην πλατεία Βικτωρίας: Η ανακοίνωση της εταιρίας

Ποια είναι τα πιθανά αίτια για την έκρηξη στην πλατεία Βικτωρίας

Έκρηξη στην πλατεία Βικτωρίας: Συλλυπητήριο μήνυμα του Α. Τσίπρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ