ΕΛΛΑΔΑ

Γιάννης Μηλιός: Δεν κάνω «συναλλαγές» με τον ΣΥΡΙΖΑ

Γιάννης Μηλιός: Δεν κάνω «συναλλαγές» με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο νέος πρόεδρος του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, Γιάννης Μηλιός, διασαφηνίζει ότι η ανάληψη της θέσης του προέδρου δεν σημαίνει επιστροφή στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά συνεισφορά στον πολιτισμό ως «ανάχωμα στη νεοφιλελεύθερη καπιταλιστική βαρβαρότητα»

Ο Γιάννης Μηλιός, αποχώρησε από το κόμμα της Κουμουνδούρου, το 2015, διαφωνώντας με την πολιτική των μνημονίων. Σε ανακοίνωσή του, τόνισε ότι ο ίδιος παραμένει πιστός στις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ παρεκκλίνει από τις απόψεις του, όπως αποδεικνύει η εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων.

Από την προσωπική του σελίδα, ο κ. Μηλιός ξεκαθαρίζει πως αποδέχτηκε τη θέση του προέδρου του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, για να στηρίξει το έργο που έχει αναλάβει ο φίλος του, όπως αναφέρει, και καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος. Τονίζει, ωστόσο, πως ο ίδιος δεν έχει αλλάξει απόψεις, διαπιστώνει όμως πως ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε πολιτικές.

Ο Γιάννης Μηλιός δηλώνει πως θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται όπου και όπως μπορεί προκειμένου να συμβάλει στον αγώνα για την ανατροπή της συνεχιζόμενης λιτότητας, των μνημονίων και της νεοφιλελεύθερης στρατηγικής.

Τέλος, χαρακτήρισε αφελή ως κακόπιστη την εμμονή κάποιων περί «συναλλαγής» με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του φεστιβάλ ή τα σενάρια περί «επιστροφής στον ΣΥΡΙΖΑ».

Η ανακοίνωση του Γιάννη Μηλιού:

«Αποδέχθηκα τη θέση του Προέδρου του «Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ» για να στηρίξω το έργο που έχει αναλάβει ο από χρόνια φίλος, εξαιρετικός καλλιτέχνης και διανοούμενος Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου.

Μοναδικό μου κίνητρο και σκοπός είναι να συνεισφέρω στη διοίκηση και τους στόχους του Φεστιβάλ, από μια θέση μη κυβερνητική και άμισθη. Διότι ο Πολιτισμός μπορεί να αποτελέσει ανάχωμα στη νεοφιλελεύθερη καπιταλιστική βαρβαρότητα που μας περιβάλλει.

Η διαδρομή μου και οι θέσεις μου για την πολιτική, την εξουσία, την οικονομία και την κοινωνία είναι γνωστές και δεν τις έκρυψα ποτέ.

Δεν έκρυψα την προηγούμενη στράτευσή μου στον ΣΥΡΙΖΑ από την ίδρυσή του, και δεν έκρυψα την πλήρη διαφωνία και αποχώρησή μου από αυτόν το καλοκαίρι του 2015, μετά την ψήφιση του καταστροφικού για τους εργαζόμενους και την κοινωνική πλειοψηφία τρίτου μνημονίου, όπως έχω άλλωστε πολλές φορές και δημόσια εξηγήσει και αναλύσει. Δημόσια εξ’ άλλου είχα διαφωνήσει, ανοιχτά και επώνυμα, με ζητήματα στρατηγικής και πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ πολύ πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, γεγονός που με οδήγησε να μη θέσω υποψηφιότητα για βουλευτής και να αρνηθώ υπουργικές και άλλες θέσεις άσκησης κυβερνητικής πολιτικής.

Απόψεις δεν άλλαξα όπως δεν άλλαξε πολιτική η κυβέρνηση, που συνεχίζει να εφαρμόζει το μνημόνιο. Είναι επομένως προφανές ότι δεν θα πάψω να εκφράζω τις πολιτικές μου απόψεις και να δραστηριοποιούμαι όπου και όπως κρίνω ότι μπορώ, για να συμβάλω στον αγώνα για την ανατροπή της συνεχιζόμενης λιτότητας, των μνημονίων και της νεοφιλελεύθερης στρατηγικής από τη σκοπιά των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας.

Η εμμονή συνεπώς διαφόρων στο σενάριο περί «συναλλαγής», πρόθεσης νομιμοποίησης της κυβερνητικής πολιτικής, ή «επιστροφής στον ΣΥΡΙΖΑ» είναι από αφελής έως κακόπιστη και ως εκ τούτου δεν με αφορά»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ