ΕΛΛΑΔΑ

Η Θεσσαλονίκη «φοράει» τα γιορτινά της

Η Θεσσαλονίκη «φοράει» τα γιορτινά της
EUROKINISSI/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Τα γιορτινά της «φοράει» σιγά σιγά η Θεσσαλονίκη, καθώς ξεκίνησαν οι εργασίες για το χριστουγεννιάτικο διάκοσμο στην Πλατεία Αριστοτέλους. Το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με 180 εκδηλώσεις για την εορταστική περίοδο αναμένεται να ξεκινήσει στις 10 Δεκεμβρίου.

Στην Πλατεία Αριστοτέλους άρχισαν οι κατασκευές, μεταξύ των οποίων ένα αστέρι ύψους εφτά μέτρων που θα οδηγεί τους τρεις μάγους, ύστερα από τις προτάσεις που κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο του Κεντρικού Δήμου ο καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών, Απόστολος Βέττας.

Στα φετινά σχέδια είναι και η διοργάνωση εορταστικών εκδηλώσεων κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στην Πλατεία της Αρχαίας Αγοράς, η παραχώρηση της οποίας θα συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης με επιστολή του προς το δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, ζητά από το δημοτικό συμβούλιο να μισθώσουν το χώρο, έναντι ιδιαίτερα χαμηλού τιμήματος, από τις 10 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου 2016, προκειμένου να στηθούν μεταξύ άλλων χριστουγεννιάτικα σπιτάκια, καρουσέλ και τρενάκι για τα παιδιά.

Με τις χριστουγεννιάτικες αυτές εκδηλώσεις υποστηρίζουν πως θα τονωθεί η αγοραστική κίνηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ