ΕΛΛΑΔΑ

Σκληραίνει η κόντρα των συνδικαλιστικών οργάνων των δικαστών

Σκληραίνει η κόντρα των συνδικαλιστικών οργάνων των δικαστών
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/φωτογραφια αρχειου)

Η «Ένωση Ανώτατων και Ανώτερων Δικαστών και Εισαγγελέων» συνεχίζει να διχάζει τον κόσμο της δικαιοσύνης. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας με επιστολή στη νεοσυσταθείσα Ένωση γνωστοποιεί ότι δεν αποδέχεται να εγγραφούν τα μέλη της στην εν λόγω Ένωση.

Η αναπληρώτρια πρόεδρος της Ένωσης Ανώτερων και Ανώτατων Δικαστικών, Λειτουργών Χρυσούλα Παρασκευά (αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου), και ο γενικός γραμματέας Δημήτριος Κατσανάς (εφέτης) απέστειλαν επιστολές προς τα Διοικητικά Συμβούλια των άλλων δικαστικών Ενώσεων με τις οποίες τους καλούν να εγγραφούν στη νεοσυσταθείσα Ένωση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας απάντησε στη νεοσυσταθείσα Ένωση ως εξής:

«Κατόπιν της αποσταλείσας στην Ένωσή μας από την νεοσυσταθείσα Ένωση Ανώτερων και Ανώτατων Δικαστικών Λειτουργών συνημμένης προσκλήσεως για εγγραφή μελών στην ανωτέρω Ένωση θεωρούμε σκόπιμο να σας γνωστοποιήσουμε τα εξής:

Το Δ.Σ. της ΕΔΛ-ΣτΕ είναι αντίθετο στη δημιουργία σωματείων που εκπροσωπούν βαθμίδες δικαστικές ιεραρχίας.

Ως εκ τούτου, θεωρεί ότι η πρωτοβουλία για τη σύσταση Ένωσης Ανώτερων και Ανώτατων Δικαστικών λειτουργών διασπά την ενότητα των συνδικαλιστικών διεκδικήσεων και αποτελεί τροχοπέδη για την επίτευξη των κοινών στόχων.

Εξάλλου, η πρωτοβουλία για τη σύσταση Ένωσης Ανώτερων και Ανώτατων Δικαστικών Λειτουργών, μολονότι αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα των ιδρυτών της, αποτελεί, κατά την άποψή μας, κίνηση άσκοπη, τουλάχιστον όσον αφορά στους δικαστικούς λειτουργούς του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Και τούτο, διότι η Ένωσή μας εκπροσωπεί εξίσου όλους τους συναδέλφους, ανεξαρτήτως βαθμού, προασπίζοντας τα συμφέροντα όλων των μελών του δικαστηρίου, τα οποία, άλλωστε, βαίνουν ομορρόπως και κατατείνουν στη διαφύλαξη του κύρους του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Είναι, βεβαίως, αυτονόητο το δικαίωμα κάθε δικαστικού λειτουργού να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε νομίμως υφιστάμενη Ένωση».

Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, η οποία υπέγραψε πρώτη το καταστατικό της νέας Ένωσης, πήρε πρόσφατα θέση και έκανε λόγο για «μεθοδεύσεις» συναδέλφων, προκειμένου να αποτρέψουν νέα μέλη από το να εγγραφούν στη νέα Ένωση Ανώτατων και Ανώτερων Δικαστικών Λειτουργών. Όπως τόνισε η κυρία Θάνου, οι συνεχιζόμενες επιθέσεις εναντίον της νεοσυσταθείσας Ένωσης δικαστών, προκαλούν απογοήτευση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ