ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία 8 Δεκεμβρίου: Μπλακ άουτ σε όλη τη χώρα

Απεργία 8 Δεκεμβρίου: Μπλακ άουτ σε όλη τη χώρα
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

"Παραλύει" όλη η χώρα σήμερα Πέμπτη λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ «ενάντια στις συνεχιζόμενες πολιτικές λιτότητας, φτώχειας και εξαθλίωσης και τη διαρκή υποβάθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων».

Οι περισσότεροι κλάδοι του Δημοσίου έχουν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν στην απεργία, με τα συνδικάτα να καλούν όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως.

Μισή ώρα νωρίτερα, στις 10:30 το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στην Ομόνοια.

Ποιοι απεργούν

Τραβούν χειρόφρενο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Αν μετακινείστε με τα ΜΜΜ, ξανασκεφτείτε το. Τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς θα γίνονται μετ' εμποδίων καθώς έχουν προκηρύξει στάσεις εργασίας.

Συγκεκριμένα, τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9.00 μέχρι τις 21.00 ενώ ακινητοποιημένα παραμένουν τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος έως την έναρξη της βάρδιας την Παρασκευή το πρωί.

Πατήστε εδώ και δείτε πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ.

mmm

(Πηγή:EUROKINISSI)

Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία

Στην απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ). Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια μέχρι τις 12.00 το βράδυ της Πέμπτης.

pnoo

(Πηγή:EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ/φωτογραφία αρχείου)

Εφοριακοί - Τράπεζες

Σε αποκλεισμό του υπουργείου Οικονομικών θα προχωρήσουν σήμερα οι εφοριακοί μετέχοντας στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες καλεί τους εφοριακούς να μετέχουν μαζικά στην απεργία για να ανατραπούν μνημονιακές πολιτικές.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά την ανακοίνωση

newego LARGE t 1101 54678367

Τη συμμετοχή του στην 24ωρη γενική απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, γνωστοποίησε και ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων.

Νοσοκομεία

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) έχει προγραμματίσει πανελλαδική απεργία στις 8 Δεκεμβρίου, ενάντια στις απολύσεις των επικουρικών γιατρών, αλλά και για το σύνολο των προβλημάτων του κλάδου, καθώς και πανελλαδική συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.

Δάσκαλοι – Καθηγητές

24ωρο απεργιακό κάλεσμα έχει απευθύνει και η ΟΛΜΕ ζητώντας «αύξηση των δαπανών για την παιδεία, μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, δημόσιο 12χρονο υποχρεωτικό σχολείο για όλους τους μαθητές, συλλογικές συμβάσεις και ανατροπή των πολιτικών κυβέρνησης ΕΕ-ΔΝΤ».

Επίσης και οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της Πέμπτης 8ης Δεκεμβρίου.

550 334 192332 0 70

ΔΗΜΟΦΙΛΗ