ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία ΠΝΟ: Κίνδυνος για το νοσοκομείο της Κέρκυρας

Απεργία ΠΝΟ: Κίνδυνος για το νοσοκομείο της Κέρκυρας
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Χωρίς φάρμακα κινδυνεύει να μείνει το νοσοκομείο της Κέρκυρας, από την ερχόμενη εβδομάδα, έπειτα από την εξαγγελία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας για την παράταση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

«Αν παραμείνουν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των ναυτεργατών, μετά τη Δευτέρα με Τρίτη, κινδυνεύουμε να αντιμετωπίσουμε σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής του νοσοκομείου, Φοίβος Κακαβίτσας, επισημαίνοντας ότι ήδη έχει έρθει σε επαφή με το Σωματείο Ναυτεργατών Κέρκυρας, προκειμένου να βρεθεί τρόπος να μεταφερθούν από την Ηγουμενίτσα τα φάρμακα στο νησί.

«Υπάρχει η καλύτερη πρόθεση εκ μέρους του Σωματείου Ναυτεργατών, αλλά δεν γνωρίζω πως θα γίνει ο διαχωρισμός των φαρμάκων από άλλα ήδη που είναι ήδη στα φορτία των πολυάριθμων φορτηγών που βρίσκονται εδώ και μέρες στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας» τόνισε ο διοικητής του νοσοκομείου Κέρκυρας, Φοίβος Κακαβίτσας.

«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν καλύτερο, για να μεταφερθούν τα φάρμακα στο νησί» διαβεβαίωσε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος του Σωματείου Ναυτεργατών Κέρκυρας, Χρήστος Βιτουλαδίτης.

Την ίδια ώρα, σημαντικό πρόβλημα ανεφοδιασμού πρώτων ειδών ανάγκης έχουν αρχίσει να αντιμετωπίζουν τα σούπερ μάρκετ στο νησί, με τις πρώτες ελλείψεις να σημειώνονται ήδη από την Τετάρτη, κυρίως στο κρέας και στα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Όσον αφορά το επιβατικό κοινό, μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν σημειωθεί προβλήματα, αν και οι περισσότεροι επιβάτες ανέμεναν να ταξιδέψουν από αύριο, σύμφωνα με τις αρχικές εξαγγελίες των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΠΝΟ, χωρίς να υπολογίζουν τη νέα 48ωρη απεργία που πρόκειται να τους καθηλώσει τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή στο νησί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ