ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία ΠΝΟ: Αιχμηρή ανακοίνωση για Κουρουμπλή

Απεργία ΠΝΟ: Αιχμηρή ανακοίνωση για Κουρουμπλή
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Την παράταση των απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία λαμβάνοντας υπόψη, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της «την αδιάλλακτη και ανυποχώρητη θέση της κυβέρνησης, η οποία προσπαθεί να «πείσει» ότι δήθεν δεν υπάρχει ζήτημα στο ισχύον φορολογικό καθεστώς των ναυτικών».

Έτσι, κανένα δρομολόγιο δεν θα εκτελείται από την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου (00:01) έως και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου (06:00) για όλες τις κατηγορίες πλοίων, επιτείνοντας ακόμη περισσότερο τα προβλήματα στη διακίνηση αγαθών αλλά και των ίδιων των πολιτών ειδικά αυτών οι οποίοι μένουν στη νησιωτική χώρα.

Τα μέλη της ΠΝΟ καταγγέλλουν τόσο τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή, όσο και την κυβέρνηση ότι «δεν δίνουν λύσεις» και κάνουν λόγο για «προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης».

Ακόμη η διοίκηση της ΠΝΟ, με την ανακοίνωση που εξέδωσε, προειδοποιεί την πλευρά των εφοπλιστικών εταιρειών, «να μην τολμήσουν να πειράξουν ή έστω απλά να απειλήσουν τον οποιοδήποτε απεργό ναυτεργάτη, ο οποίος απλά υπακούει στις αποφάσεις του ανώτατου συνδικαλιστικού του Οργάνου και των επί μέρους πρωτοβαθμίων οργανώσεων του, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθούν αντιμέτωποι με όλο τον ναυτεργατικό κόσμο».

«Οι όποιες απεργοσπαστικές προσπάθειες από τον οποιοδήποτε και αν αποπειραθούν θα πέσουν στο κενό αλλά και θα καταγγελθούν δημόσια, ειδικά και επώνυμα», τονίζει η Ομοσπονδία.

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΠΝΟ καλεί σε συγκέντρωση τα πληρώματα όλων των πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά, αύριο Παρασκευή στις 10.00 το πρωί στον χώρο απέναντι από τον Αγ. Διονύσιο, στο Ε/Γ - Ο/Γ πλοίο «ΕΛΥΡΟΣ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ