ΕΛΛΑΔΑ

Πλατεία θεάτρου: Τι κατέθεσαν οι αστυνομικοί για την αυτοκτονία του 38χρονου

Πλατεία θεάτρου: Τι κατέθεσαν οι αστυνομικοί για την αυτοκτονία του 38χρονου

Τις λεπτομέρειες από το σκηνικό της συμπλοκής του κακοποιού με τους αστυνομικούς στην πλατεία Θεάτρου και την αυτοκτονία του 38χρονου για να μην πέσει στα χέρια των Αρχών, περιγράφουν στις καταθέσεις τους οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ.

Αποκλειστικά στο CNN Greece οι καταθέσεις των αστυνομικών:

"...Ήμασταν δύο ομάδες με δύο μηχανές. Οι συνάδελφοι είχαν αρχίσει να ελέγχουν κάποια άτομα όταν είδαμε ξαφνικά τον 38χρονο και τον πλησιάσαμε για να του κάνουμε έρευνα. Εκείνος μόλις μας είδε και χωρίς να του πούμε τίποτα, σήκωσε μόνος του ψηλά τα χέρια και μας είπε.. Παιδιά εντάξει, δεν έγινε τίποτα... εντάξει.."

Τον είδα ότι γύρισε την πλάτη του προς και εμάς και κατάλαβα ότι κάτι συμβαίνει. Έβγαλε το πιστόλι από το παντελόνι του και γύρισε απότομα και άρχισε να μας πυροβολεί..."

Στο σημείο της συμπλοκής οι Aρχές εντόπισαν συνολικά 7 κάλυκες από πιστόλι Colt διαμέτρου 9 mm.
Υπενθυμίζεται ότι μια από τις σφαίρες τραυμάτισε στον ώμο τον έναν αστυνομικό ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με συντριπτικό τραύμα και χειρουργήθηκε.

Πάνω του, ο 38χρονος είχε το κινητό του τηλέφωνο, τα κλειδιά από το πατρικό του σπίτι όπου έμενε μαζί με τους γονείς του και λίγα κέρματα του ευρώ.

Όπως προκύπτει ο 38χρονος είχε αρχίσει την παράνομη δράση του το 1999 για σύσταση συμμορίας και απλές σωματικές βλάβες και κλοπές. Το 2000 για ναρκωτικά και όπλα. Το 2002 εκδόθηκε σε βάρος του ένταλμα για ληστεία και το 2003 εκδόθηκε σε βάρος του ένταλμα για κλοπές και το 2004 για ληστεία και ανθρωποκτονία και για ναρκωτικά.

Πάντως οι Αρχές περιμένουν να διαπιστώσουν πως θα αντιδράσουν έγκλειστα μέλη της συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς καθώς ο αυτόχειρας όταν ήταν στις φύλακες συμμετείχε μαζί με μια ομάδα ποινικών σε αποχή συσσιτίου σε ένδειξη συμπαράστασης στο αίτημα για αποφυλάκιση μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ