ΕΛΛΑΔΑ

Εισβολή βουλευτών της Χρυσής Αυγής σε εκδήλωση στην ΕΣΗΕΑ

Εισβολή βουλευτών της Χρυσής Αυγής σε εκδήλωση στην ΕΣΗΕΑ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ομάδα 50 ατόμων, ανάμεσά τους και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος Γιάννης Μπαρμπαρούσης και Νίκος Μίχος, εισέβαλαν αργά το απόγευμα στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ και συγκεκριμένα στον 3ο όροφο όπου βρισκόταν σε εξέλιξη εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, με θέμα «Οι εθνικές μειονότητες στην Ελλάδα και οι συστάσεις των διεθνών οργανισμών».

Τα μέλη της Χρυσής Αυγής διέκοψαν "βιαίως" την εκδήλωση άρχισαν να εκτοξεύουν απειλές και ύβρεις προς τους διοργανωτές και σε ένα κρεσέντο προκλητικότητας άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά των δημοσιογράφων :"αλήτες - ρουφιάνοι- δημοσιογράφοι", αλλά και συνθήματα κατά της Τουρκίας και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στα χέρια τους κρατούσαν ελληνικές σημαίες και λίγο πριν αποχωρήσουν έψαλαν τον εθνικό ύμνο έξω από την αίθουσα που διεξάγονταν η εκδήλωση, αλλά και κατά τη στιγμή της αποχώρησής τους από το κτίριο.

Τα μέλη της ΕΣΗΕΑ θα τοποθετηθούν με γραπτή ανακοίνωση τους αργότερα μέσα στη μέρα ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, κάνουν λόγο για «πρόκληση μέσα στο "σπίτι" των δημοσιογράφων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ