Ανοικτά δύο Κυριακές τα καταστήματα την περίοδο των ενδιάμεσων εκπτώσεων
Αλλαγές και στη λειτουργία των καταστημάτων προβλέπονται στο νέο σχέδιο νόμου για το πλαστικό χρήμα και τα αδήλωτα εισοδήματα που κατατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή.
Συγκεκριμένα, τα εμπορικά καταστήματα θα μπορούν, προαιρετικά, να είναι ανοικτά δύο Κυριακές. Όπως αναφέρεται στο άρθρο 116, η σχετική απόφαση είναι αρμοδιότητα του οικείου περιφερειάρχη,
Επίσης, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου αυξάνονται σε 30, από 20 που προβλέπει σήμερα ο νόμος, οι ημέρες των ενδιάμεσων εκπτώσεων.
Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, μία πλήρης απελευθέρωση του καθεστώτος των εκπτώσεων θα μπορούσε να δημιουργήσει αθέμιτο ανταγωνισμό στην αγορά, κι ενώ αυτό βραχυχρόνια θα μπορούσε να αποβεί σε όφελος του καταναλωτή, λόγω μείωσης των τιμών, μακροπρόθεσμα θα μπορούσε να οδηγήσει στο κλείσιμο υγιών επιχειρήσεων, άρα να βλάψει εμμέσως τον καταναλωτή, μειώνοντας τις επιλογές του και αυξάνοντας την ανεργία.
Samsung Unpacked: Ασφάλεια, καινοτομία και «εκδημοκρατισμός» του AI στο Galaxy S26
07:34
Έξι χρόνια από το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού: Τα διδάγματα, το long covid και η βεβαιότητα μιας μελλοντικής πανδημίας
07:25
Μπαράζ ρωσικών επιθέσεων λίγο πριν τις νέες συνομιλίες ΗΠΑ - Ουκρανίας στη Γενεύη
07:16
«ΔΕΝ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ»: Στο Υπουργικό Συμβούλιο η συμφωνία με Chevron: Πώς απαντά η κυβέρνηση στην κριτική Σαμαρά
07:11