ΕΛΛΑΔΑ

Νικήστε το γήρας: Οι τέσσερις συμβουλές που σβήνουν τις ρυτίδες

Νικήστε το γήρας: Οι τέσσερις συμβουλές που σβήνουν τις ρυτίδες
Reuters

Η μάχη με το γήρας είναι διαχρονική υπόθεση και παρότι κάποια στιγμή ο «παππούς χρόνος» κερδίζει υπάρχουν τρόποι να μειωθούν οι επιπτώσεις της νίκης του στην επιδερμίδα σας. Ξεχάστε τις ρυτίδες και επενδύστε στην ομορφιά σας με βάση τις παρακάτω τέσσερις συμβουλές.

1. Επενδύστε στα γυαλιά σας

Ψάξτε για γυαλιά ηλίου με αδιαφανείς φακούς που να έχουν προστασία από τις ηλιακές ακτίνες. Θα σας προστατέψουν από τις παράξενους μορφασμούς που κάνετε να δείτε καλύτερα. Η ηλιακή προστασία θα προστατεύσει και το λεπτό δέρμα γύρω από τα μάτια σας, όταν τα γυαλιά έχουν μεγάλο σκελετό. Όσο μεγαλύτερος λοιπόν, τόσο το καλύτερο.

Καθώς η όραση σας αρχίζει να σας εγκαταλείπει, μυς γύρω από τα μάτια προσπαθούν να βοηθήσουν τα μάτια. Αυτό αυξάνει τις ρυτίδες γύρω απ΄τα μάτια. Η σωστή συνταγή γιατρού για τα καθημερινά σας γυαλιά θα σας σώσει και από τα προβλήματα όρασης και από τις περιττές ρυτίδες λοιπόν.

sunglasses

(Instagram/@cheapasssunglasses)

2. Σκεφτείτε το δέρμα σας όταν μπαίνετε σε πειρασμό να φάτε επεξεργασμένες λιχουδιές

Γνωρίζετε πως οι υδατάνθρακες και η πολλή ζάχαρη είναι στην κορυφή της λίστας όσων δεν πρέπει να τρώτε. Μπορούν να δημιουργήσουν ρυτίδες μέσω της γλυκοζυλίωσης. Η κατανάλωση τέτοιων προϊόντων δημιουργεί μια προσωρινή άνοδο του σακχάρου και όταν τα μόρια της ζάχαρης ενώνονται με το κολαγόνο του σώματος, που συνδέεται με την ελαστικότητα του δέρματος, αυτό σκληραίνει.

Αντί λοιπόν να τρώτε αυτά τα γευστικά αλλά ανθυγιεινά σνακ προτιμείστε φρούτα, λαχανικά και υγιεινά λίπη, όπως τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Έτσι μειώνεται η ακμή και το δέρμα αποκτά μια φυσική λάμψη.

sugar TRQ

(Reuters)

3. Χρησιμοποιήστε ρετινοειδή

Όλοι οι δερματολόγοι συμφωνούν ότι η χρήση τους σώζει. Η λίστα με τις αντιγηραντικές ωφέλειες είναι τεράστια. Αυξάνουν την παραγωγή κολλαγόνου, δείχνουν τους πόρους σας μικρότερους και φωτίζουν το δέρμα σας. Μερικές χρηστικές συμβουλές όμως:

  • Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα ξεκινήστε με κάτι που θα σας προτείνει ο γιατρός σας
  • Εφαρμόστε τα πριν από τον ύπνο, ποτέ το πρωί. Αυτά τα προϊόντα κάνουν το δέρμα σας πιο ευαίσθητο στον ήλιο και μπορεί να πάθετε εγκαύματα.
  • Βάλτε όσο δυνατόν λιγότερο. Σας χρειάζεται ποσότητα μπιζελιού για όλο το πρόσωπο
  • Μην βάζετε στους κύκλους των ματιών. Το δέρμα σε εκείνη την περιοχή είναι ευαίσθητο και αν έρθει σε επαφή με ρετινοειδή μπορεί να προκληθεί ερεθισμός και σακούλες.
retinoid

(‏Twitter/@SkinOnlineBlog)

4. Βάλτε αντηλιακό στα σημεία που ξεχνάτε

Μπορεί να βάζετε αντηλιακό στο πρόσωπό σας κάθε μέρα αλλά αν δεν το τοποθετήσετε στο ντεκολτέ και τα χέρια σας η ηλικία σας θα φανεί αργά η γρήγορα. Τα χέρια εμφανίζουν πανάδες και ρυτίδες και είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να βάζετε αντηλιακό όταν οδηγείτε. Στο σημείο του στήθους το αντηλιακό πρέπει να εφαρμοστεί μέχρι την γραμμή του στηθόδεσμου.

sunscreen copy

(twitter/@lasscosmetics)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ