ΕΛΛΑΔΑ

Μελανώματα: Τι πρέπει να προσέξετε και πώς αντιμετωπίζονται

Μελανώματα: Τι πρέπει να προσέξετε και πώς αντιμετωπίζονται

Γνωρίζατε πως συνήθως κάποιος τρίτος εντοπίζει τις αλλαγές στις ελιές μας; Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η Δρ. Θεοδώρα Πετρακοπούλου, πλαστικός χειρουργός, πολύ εύκολα μπορούμε να αναγνωρίσουμε εάν κάποια ελιά μας έχει αλλάξει.

«Καλό θα είναι να κάνουμε μία αυτοεξέταση μία φορά το μήνα ή μία φορά το δίμηνο. Ξέρουμε τις ελιές που έχουμε στο σώμα μας και πολύ εύκολα μπορούμε να δούμε εάν κάτι έχει αλλάξει. Αυτό θα πρέπει να μας κινητοποιήσει να πάμε στο γιατρό» υποστηρίζει η ίδια και μας λέει ένα έξυπνο tip: «Φωτογραφίζετε το σώμα σας με ένα smartphone και κάντε τη σύγκριση στην πάροδο του χρόνου».

Ο «κανόνας του ασχημόπαπου» θέλει κάποια ελιά να είναι διαφορετική από τις άλλες, ωστόσο μόνο ο ειδικός μπορεί να πει με σιγουριά ποια ελιά είναι ή δεν είναι διαφοροποιημένη από τις άλλες. Η έγκαιρη διάγνωση είναι εκείνη που σώζει ζωές, γι’ αυτό πρέπει όλοι να δίνουμε σημασία στην αυτοεξέταση.

Ασυμμετρία, διάμετρος, χρώμα, διάσταση, εξέλιξη, είναι τα πέντε πράγματα που πρέπει να παρατηρεί κάποιος σε μία ελιά. Όταν μία ελιά έχει αλλάξει όσον αφορά σε τρία από τα πέντε αυτά στοιχεία, τότε αυτή η ελιά έχει μεγάλη πιθανότητα να έχει μεταλλαχθεί σε ένα μελάνωμα, υποστηρίζει η Δρ. Θεοδώρα Πετρακοπούλου.

Πόσα ηλιακά εγκαύματα είχατε στην παιδική σας ηλικία και σε ποιο βαθμό επηρεάζει η έκθεση στον ήλιο την εμφάνιση μελανωμάτων;

Ποιες επεμβάσεις είναι οι πιο δημοφιλείς στην Ελλάδα

Κάποιες επεμβάσεις κοσμητικής πλαστικής χειρουργικής δεν έχουν ηλικία και ευτυχώς τα ταμπού έχουν καταρριφθεί, σύμφωνα με την κυρία Πετρακοπούλου. Αυξητική στήθους, λιποαναρρόφηση και βλεφαροπλαστική είναι οι τρεις πιο διαδεδομένες επεμβάσεις αισθητικής που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα.

Το συγκριτικό πλεονέκτημα της ΟΡΘΟΒΙΟΤΙΚΗΣ έγκειται στην «αρχή», ότι το δέρμα είναι το παράθυρο της υγείας μας. Έτσι, η αντιγήρανση του δέρματος του προσώπου αντιμετωπίζεται από το εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό με ειδικά πρωτόκολλα που βασίζονται με περισσότερα προβλήματα εκτός μόνο ίσως από τις ρυτίδες. Οι λεπτές γραμμές ή βαθύτερες πτυχές, ιδίως όταν εμφανίζονται πρόωρα, είναι εκδηλώσεις κρυφών προβλημάτων.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

*Η Δρ. Θεοδώρα Πετρακοπούλου είναι πλαστικός χειρουργός, συνεργάτης της ΟΡΘΟΒΙΟΤΙΚΗΣ και διευθύντρια στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Άγιος Σάββας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ