ΕΛΛΑΔΑ

Τέλη κυκλοφορίας 2017: Τι ισχύει για παράταση και πρόστιμα

Τέλη κυκλοφορίας 2017: Τι ισχύει για παράταση και πρόστιμα
Eurokinissi

Έως τις 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει όλοι ιδιοκτήτες ΙΧ και μοτοσυκλετών να εκτυπώσουν από το Taxisnet τα τέλη κυκλοφορίας 2017.

Όσον αφορά την παράταση, μέχρι στιγμής το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει ανακοινώσει αν θα δοθεί ή όχι, όπως γίνεται σχεδόν κάθε χρόνο, λόγω των καθυστερήσεων. Αναμένεται ωστόσο μέσα στις δύο ερχόμενες εβδομάδες να ανακοινωθεί και επίσημα.

Άσχημα είναι τα νέα ωστόσο για όσους δεν τα πληρώσουν καθώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα αλλά και με την απαγόρευση της μεταβίβασης του οχήματός τους.

Το πρόστιμο για όσους δεν πληρώσουν έως και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς τα τέλη, είναι ίσο με το ύψος των τελών που θα έπρεπε να είχε εξοφληθεί. Για παράδειγμα, αν κάποιος ιδιοκτήτης ΙΧ θα έπρεπε να είχε πληρώσει τέλη κυκλοφορίας 2017 ύψους 85,50 ευρώ, τώρα θα πρέπει να πληρώσει 171 ευρώ.

Επίσης όσοι ιδιοκτήτες οχημάτων δεν θέλουν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2017, θα πρέπει να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας -στις κατά τόπους εφορίες- μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2016 και να προσκομίσουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1. Άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου.

2. Πινακίδες κυκλοφορίας.

3. Αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1) από την οποία να προκύπτει ότι έχει δηλωθεί η ιδιοκτησία του Ι.Χ.

4. Αντίγραφο του εντύπου Ε9 ώστε να αποδεικνύεται πως υπάρχει θέση στάθμευσης (ή βεβαίωση ότι υπάρχει διαθέσιμος χώρος), αποδεικτικό καταβολής των τελών κυκλοφορίας του 2016.

Επιπλέον, στην αρμόδια ΔΟΥ θα ζητηθεί από τους ιδιοκτήτες των οχημάτων να συμπληρώσουν μια αίτηση στην οποία θα αναγράφουν επώνυμο ή επωνυμία, όνομα, όνομα πατρός, επάγγελμα, ΑΦΜ, διεύθυνση κατοικίας, αριθμός κυκλοφορίας αυτοκινήτου, είδος και χρήση (Ι.Χ., επαγγελματικό κ.λπ., τόπος ακινησίας, περιφέρεια αστυνομικού τμήματος, ημερομηνία έναρξης ακινησίας και λόγοι που προκάλεσαν την ακινησία.

Διαβάστε επίσης:

Τέλη κυκλοφορίας 2017: Ρύθμιση της οφειλής και εκτύπωση από το TAXISNET

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ