ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος Βέλιου: Κοκτέιλ φαρμάκων δείχνουν οι τοξικολογικές εξετάσεις

Θάνατος Βέλιου: Κοκτέιλ φαρμάκων δείχνουν οι τοξικολογικές εξετάσεις

Ο θάνατος του Αλέξανδρου Βέλιου επήλθε από υπερβολική δόση ισχυρών ηρεμιστικών και παυσίπονων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Ολοκληρώθηκαν οι τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν μετά την εκταφή της σορού του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Βέλιου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο θάνατος του δημοσιογράφου επήλθε από υπερβολική δόση ισχυρών ηρεμιστικών και παυσίπονων, που ο ήδη επιβαρυμένος οργανισμός του 63χρονου δεν μπόρεσε να αντέξει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου, τα συγκεκριμένα φαρμακευτικά σκευάσματα πιθανότατα αποτελούσαν μέρος της φαρμακευτικής του αγωγής. Ωστόσο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων, ο ασθενής έκανε λήψη των φαρμάκων σε υπερβολική δόση, γεγονός, που προκάλεσε το θάνατό του.

Ο δημοσιογράφος βρέθηκε νεκρός στις 4 Σεπτεμβρίου μέσα στο σπίτι του. Το ενδεχόμενο υποβοηθούμενης ευθανασίας (συνέργεια σε αυτοκτονία) με τη χορήγηση ειδικής ένεσης, είχε προκαλέσει την διαταγή προκαταρκτικής εξέτασης του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίου, η οποία ανατέθηκε σε αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ο δικαστικός λειτουργός ζήτησε να εξεταστεί αν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις. Τα στελέχη του αστυνομικού τμήματος του τόπου διαμονής του δεν είχαν σχηματίσει δικογραφία για αυτοκτονία και δεν είχε παραγγελθεί ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη πριν την ταφή του.

Στις 16 Σεπτεμβρίου, συναποφασίστηκε από τον Εισαγγελέα και τους αρμόδιους αξιωματικούς, η εκταφή της σορού. Η εκταφή έγινε παρουσία της συζύγου του, δικαστικού λειτουργού, αστυνομικών και ιατροδικαστή, προκειμένου ληφθούν δείγματα για την διενέργεια τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων και να διαπιστωθεί αν του είχε χορηγηθεί ειδική ένεση που προκάλεσε ή επέσπευσε τον θάνατο του δημοσιογράφου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ