ΕΛΛΑΔΑ

Πέντε χρόνια χωρίς αναστολή στον Σύρο που κακοποίησε το παιδί του στη Χίο

Πέντε χρόνια χωρίς αναστολή στον Σύρο που κακοποίησε το παιδί του στη Χίο
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε πέντε χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή καταδικάστηκε πριν από λίγο στη Χίο ο πατέρας από τη Συρία όπου φαινόταν σε βίντεο που είχε δημοσιοποιηθεί να κακοποιεί μέσα στις ντουζιέρες του κέντρου φιλοξενίας το μόλις τριών ετών παιδί του.

 

Το δικαστήριο όχι μόνο έκρινε ένοχο τον πατέρα από τη Συρία αλλά δεν έκανε δεκτό κανένα ελαφρυντικό και διέταξε να οδηγηθεί άμεσα στις φυλακές για να εκτίσει την ποινή του. Ενώ για τα επόμενα πέντε χρόνια ο συγκεκριμένος Σύρος πρόσφυγας θα βρίσκεται στις φυλακές για την κακοποίηση του παιδιού του το αίτημα ασύλου που είχε υποβάλει μπορεί να παγώνει αλλά όμως δεν καταργείται αυτοδίκαια. Πρόκειται για ένα από τα παράδοξα του νόμου στην Ελλάδα που δίνει την δυνατότητα στο συγκεκριμένο Σύρο αφού εκτίσει τη ποινή φυλάκισης να επανέλθει με το αίτημά του για άσυλο στην Ελλάδα.

Θυμίζουμε ότι είχε προκληθεί «σεισμός» στο διαδίκτυο όταν είχε δημοσιοποιηθεί το βίντεο με την κακοποίηση του μικρού παιδιού από τον ίδιο του τον πατέρα ο οποίος είχε δικαιολογηθεί στους αστυνομικούς ότι το έκανε για να συνετίσει το μικρό παιδάκι. Επίσης όπως αποκαλύφθηκε έστελνε τα βίντεο στη γυναίκα του και μητέρα του παιδιού του η οποία παραμένει στα παράλια της Τουρκίας εκβιάζοντάς της συναισθηματικά για να ξεκινήσει πάση θυσία το ταξίδι για την Ελλάδα.

Το παιδάκι βρίσκεται στην «αγκαλιά» ΜΚΟ στη Χίο η οποία μάλιστα έχει εντοπίσει τη μητέρα του στην Τουρκία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ