ΕΛΛΑΔΑ

Ο Γιώργος Καμίνης θα διαβάσει Σεφέρη στον Ηλεκτρικό του Θησείου

Ο Γιώργος Καμίνης θα διαβάσει Σεφέρη στον Ηλεκτρικό του Θησείου
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Γιώργο Σεφέρη θα απαγγέλει το Σάββατο στις 12:30 το πρωί, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, στο «Κοντέινερ» απέναντι από τον ηλεκτρικό σταθμό του Θησείου.

Πρόκειται για μια συνεργασία του Εθνικού Θεάτρου με τον Δήμο Αθηναίων, ενώ αποσπάσματα από την ελληνική λογοτεχνία θα διαβάσουν επίσης ηθοποιοί.

Με σημείωμα του, ο δήμαρχος αιτιολογεί την απόφασή του ως εξής:

«Θα διαβάσω Σεφέρη στο Κοντέινερ του Εθνικού στο Θησείο, γιατί “η τέχνη δεν μιμείται. Η τέχνη δημιουργεί. Τον κόσμο”. Κι αν ο κόσμος μας, οι καθημερινές μας, σκοτεινιάζουν άθελά μας, μες στα δύσκολα και τα πολλά, ένα ποίημα, ένα Σάββατο, μια βόλτα στο Θησείο μπορούν να μας φωτίσουν.

Κι αυτό αφορά όλους. Κι είναι σπουδαίο το θέατρο, η τέχνη να βγαίνει στον δρόμο. Να συναντά αυτή το κοινό, κι όχι μόνο τα’ ανάποδο. Ακούγοντας τον Στάθη Λιβαθινό, καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, να μιλάει για το “μαζί”, για ένα θέατρο, ούτε για λίγους, ούτε για πάρα πολλούς, ένα θέατρο ανοιχτό για όλους, χωρίς δεύτερη σκέψη είπα “Ναι”!

Και κάπως έτσι, με ένα “Κοντέινερ” είπαμε θα φτάσουμε το θέατρο στις γειτονιές της Αθήνας. Και το κάναμε. Μετά την Ομόνοια και την Κυψέλη, πάμε στο Θησείο. Διαβάζουμε για την Αθήνα, στις γωνιές της, στους ανθρώπους της...».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ