Θεσσαλονίκη: Χωρίς λεωφορεία τα Χριστούγεννα;
Ανοιχτό αφήνουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια των γιορτών οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, καθώς όπως αναφέρουν δεν τους έχουν καταβληθεί οι οφειλόμενοι μισθοί.
Για εμπαιγμό από τη διοίκηση του Οργανισμού και του υπουργείου Οικονομικών έκανε λόγο, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζόμενων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης.
Το διοικητικό συμβούλιο του Συνδικάτου θα συνεδριάσει την Δευτέρα για να αποφασίσει την περαιτέρω στάση του.
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους η νομοθετική ρύθμιση για την απόδοση του ΦΠΑ στον ΟΑΣΘ έγινε νόμος, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, έχουν υπογράψει οι αρμόδιοι υπουργοί και θα έπρεπε μέχρι χθες να είχαν κατατεθεί τα χρήματα στους λογαριασμούς τους, κάτι που δεν έγινε.
«Έχουμε ενημερώσει, ότι εάν η Θεσσαλονίκη μείνει χωρίς συγκοινωνία καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών, οι μόνοι που δεν θα ευθύνονται είναι οι εργαζόμενοι. Παράλληλα, με τις ενέργειές μας που συνεχίζονται θα είμαστε όλοι σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή για λήψη μέτρων», τονίζεται σε ανακοίνωση των εργαζόμενων στον ΟΑΣΘ.
Η διοίκηση του ΟΑΣΘ επισημαίνει σε ανακοίνωση ότι δημιουργήθηκε πρόβλημα στο σύστημα του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο αναμένεται να ξεπεραστεί και το αργότερο μέχρι την Τρίτη θα καταβληθούν τα χρήματα, ώστε να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι του Οργανισμού.
Κατάρ: Πρόοδος στις διπλωματικές προσπάθειες αποκλιμάκωσης της έντασης ΗΠΑ-Ιράν
23:14
Ψάθα: Παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας από την οικογένεια του Έλληνα πιλότου
23:02
Κούβα: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση μετά τη γενικευμένη διακοπή ρεύματος
22:50
Μαζική κηδεία στη Γάζα για 112 Παλαιστίνιους που σκοτώθηκαν σε ισραηλινή επιδρομή το 2023
22:38