ΕΛΛΑΔΑ

Ξανά σε δίκη ο Αν. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Ξανά σε δίκη ο Αν. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ
EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σε δίκη παραπέμπεται και πάλι ο πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδρέας Γεωργίου για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος που τον βαρύνει, μετά την έφεση που ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών κατά της πρόσφατης αθωωτικής απόφασης του Δ´ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου.

Με την έφεση υπέρ του νόμου, ζητείται να κριθεί εκ νέου η κατηγορία σε βάρος του κ. Γεωργίου η οποία του αποδόθηκε μετά από καταγγελίες ότι διατήρησε για ορισμένους μήνες, από τον Αύγουστο έως τον Νοέμβριο του 2010, παράλληλα με την ιδιότητα του επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ και εκείνη του υπαλλήλου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Στην δικογραφία επιπλέον αναφερόταν πως δεν συγκαλούσε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛ.ΣΤΑΤ., αν και είχε σχετική υποχρέωση βάσει του νόμου, με αποτέλεσμα να λάβει όλες τις αποφάσεις για τα στοιχεία που αφορούν το έλλειμμα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των υπολοίπων μελών της ανεξάρτητης αρχής.

Να σημειωθεί ότι σε βάρος του κ. Γεωργίου εκκρεμεί η κρίση του Συμβουλίου Εφετών για την υπόθεση των καταγγελιών περί τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος του 2009 με στόχο να εισέλθει η χώρα σε καθεστώς μηχανισμού στήριξης. Στην υπόθεση πλην του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ είναι κατηγορούμενα και αλλά δύο στελέχη της Αρχής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ