ΕΛΛΑΔΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πιστώθηκαν οι επιδοτήσεις σε 622 χιλιάδες αγρότες

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πιστώθηκαν οι επιδοτήσεις σε 622 χιλιάδες αγρότες
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ/φωτογραφία αρχείου

Πληρώθηκαν τις αγροτικές επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ οι δικαιούχοι αγρότες, που είδαν την περασμένη Παρασκευή να πιστώνεται στον τραπεζικό λογαριασμό τους το ποσό που τους αναλογεί.

Όπως τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, στους λογαριασμούς 622 χιλιάδων αγροτών, πιστώθηκαν συνολικά 932 εκατ. ευρώ του υπολοίπου της βασικής ενίσχυσης και της πράσινης ενίσχυσης.

Είχε προηγηθεί, σύμφωνα με τον υπουργό, η πληρωμή της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης, ύψους 770 εκατ. ευρώ. «Ας σημειωθεί, δε, ότι με βάση τα στοιχεία, είμαστε από τις πρώτες χώρες της Ε.Ε. που προχωρούν στην εκκαθάριση της βασικής ενίσχυσης και στην πληρωμή της πράσινης ενίσχυσης», είπε ο κ. Αποστόλου και πρόσθεσε πως αυτή την εβδομάδα θα πληρωθούν 245 εκατ. ευρώ της εξισωτικής αποζημίωσης σε περίπου 300 χιλιάδες αγρότες των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών.

«Αν σε αυτές τις πληρωμές προστεθούν τα περίπου 250 εκατ. ευρώ που αναλογούν στους συνταξιούχους του ΟΓΑ από το πλεόνασμα που θα διανείμει η κυβέρνηση, μιλάμε για ένα ποσό της τάξης των 2,2 δισ. “Ζεστό χρήμα” που πέφτει, μέσα σε λίγες ημέρες, στην ελληνική ύπαιθρο», είπε ο κ. Αποστόλου και συμπλήρωσε:

«Πρέπει να πούμε ότι αυτή τη στιγμή γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια ανασυγκρότησης του αγροτικού τομέα. Υπάρχουν οι πόροι, υπάρχουν οι άνθρωποι, υπάρχει το σχέδιο, υπάρχουν οι δυνατότητες. Από την πλευρά μας, όχι μόνον διασφαλίζουμε ότι οι αγρότες παίρνουν τα χρήματα που δικαιούνται και τα παίρνουν έγκαιρα, αλλά δημιουργούμε και τις προϋποθέσεις ώστε τα «λεφτά να πιάνουν τόπο» όπως λέει ο λαός μας. Καλώ τους Έλληνες αγρότες να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που τους δίνουμε και να συμβάλλουμε όλοι στο να ξαναστήσουμε την ελληνική ύπαιθρο στα πόδια της».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ