ΕΛΛΑΔΑ

Αύξηση στα εισιτήρια των ΜΜΜ

Αύξηση στα εισιτήρια των ΜΜΜ
Μετρό Αττικής Eurokinissi

Έξι ευρώ το μήνα περισσότερα θα κληθούν να πληρώσουν οι χρήστες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς μετά την προαναγγελθείσα αύξηση των ημερησίων εισιτηρίων. Σύμφωνα με τον υπουργό η αύξηση δεν μπόρεσε να αποφευχθεί λόγω της αύξησης του ΦΠΑ.

Όπως δήλωσε, ο αρμόδιος υπουργός Χ. Σπίρτζης, στο ΒήμαFm «προσπαθούμε να κρατήσουμε χαμηλά τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών που χρησιμοποιούν καθημερινά οι πολίτες που πηγαίνουν στις δουλειές και τις μετακινήσεις τους με τα Μέσα Μεταφοράς και να επιβαρυνθεί λίγο περισσότερο το απλό εισιτήριο, το οποίο χρησιμοποιούν περιστασιακά τουρίστες ή άλλοι»

Αυτό σημαίνει ότι η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου θα αυξηθεί σε 1,30 από το 1,20 που είναι σήμερα ενώ αυτή του μειωμένου θα πάει στα 0,65 από 0,60.

Η αύξηση αυτή σημαίνει ότι ένας σταθερός επιβάτης, που δεν θέλει ή δεν μπορεί να αγοράσει μηνιαία κάρτα, θα πληρώνει, σήμερα, 42 ευρώ το μήνα την ώρα που σήμερα πληρώνει 36. Ο χρήστης του μειωμένου εισιτηρίου θα πληρώνει 19.5 ευρώ ενώ σήμερα πληρώνει 18.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν, τόσο ο αρμόδιος υπουργός όσο και η γενική γραμματέας του Υπουργείου, σε πρωινές τους παρεμβάσεις, οι τιμές στις μηνιαίες κάρτες θα παραμείνουν οι ίδιες, δηλαδή στα 30 ευρώ η κανονική και 15 ευρώ η μειωμένη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ