Θεσσαλονίκη: Καταδίκη γιατρού για «φακελάκι»
Χειρουργός καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 μηνών, με 3ετή αναστολή, καθώς το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για «φακελάκι» 500 ευρώ.
Το ποσό αυτό, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, πήρε από τη σύζυγο ασθενούς, προκειμένου να επισπευσθεί εγχείρηση χολής στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το Μάρτιο του 2011, όταν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος συνέλαβαν το γιατρό, διευθυντή τότε της Χειρουργικής Κλινικής του «Ιπποκρατείου», σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ.
Προηγήθηκε καταγγελία της συζύγου του ασθενούς στους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ., ενώ στο γραφείο του κατηγορούμενου γιατρού βρέθηκαν 500 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
Ο ίδιος, απολογούμενος ενώπιον του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, αρνήθηκε την κατηγορία, λέγοντας ότι η καταγγέλλουσα τον «παγίδευσε». Την ίδια ποινή είχε επιβάλει τον Απρίλιο του 2011 το Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, εξετάζοντας την υπόθεση με την αυτόφωρη διαδικασία.
SPONSORED
Μουντιάλ: Η ζέστη μπαίνει στο παιχνίδι - Κρας τεστ για την προσαρμογή του αθλητισμού στο θερμό κλίμα
16:18
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση 35 μελών που δρούσε σε Πολεοδομίες - 6 οι συλλήψεις μέχρι τώρα
16:06
Άντονι Χεντ: Οι κορυφαίες στιγμές στο «Buffy the Vampire Slayer» και το αντίο της Σάρα Μισέλ Γκέλαρ
16:00
Επίδειξη δύναμης από την Ουκρανία με μπαράζ επιθέσεων μετά το «όχι» του Πούτιν σε συνομιλίες
15:48